Wednesday, August 22, 2007

Mines Beach Resort

Cuti sekolah kali ni nak pegi mana eee??? Dah selalu sgt p Pantai Timur.... Pantai Barat pun sama... So, kami decided nak pegi tempat yang tak jauh... menarik...dan tak pernah pergi. So, browse internet, looked for Mines Beach Resort - family package... RM400 plus (X ingat) including one night stay, entrance fee to Mines Wonderland, breakfast, one-way boat transfer to Palace of Golden Horses.. semua tu for two adults and two children. erin tak kena charge and pay extra charge for mak. Bagi tau kat anak2 kita nak pi tido hotel yg dekat aje... tak mention kat mana sbb kalau mention nanti semua ajak p rumah Wan Su kat Balakong.

Sampai awal, so pi ke Mines untuk lunch... budak2 tu nampak pulak bende ni....



Nak jadi model for Levis ker?


Seronok kat sini, macam2 ada...


Kat lobby Mines Beach Resort... sementara check in..


3 dara pingitan


View dari lobby.. kami stay kat chalet ni


swimming pool ala2 pantai


Dah masuk bilik

Cantik pemandangannya


Kami nak pi naik boat


Tengah tunggu boat


Posing sampai tak dapat nak buka mata sbb panas terik


Rasa cam tourist dar jauh..


Dania takut. Nampak kejang je... Actually she was reluctant to ride. siap nangis lagi... dia takut boat tu tenggelamla..bocor la.. macam2 lagi imaginasi dia.


Relax la Dania


Dah sampai seberang tasik... Palace of the Golden Horses... Brapa RM la one nite ekk??



Kami pun tour la kawasan sekitar


Wan dan cucu sulungnya



Kakak memang suka posing


Ewah.. berani nampak!


Enfagrow's kid!


Luas kawasan sekitarnya. Sepatutnya balik ke hotel nak naik free coach, nak rasa naik coach. Tapi, bergambar punya pasal sampai terlepas coach tu. nak tunggu next trip lama lagi. So, kami pun balik naik cab RM16...heheheh..Memang betul2 melancong nampaknya.


Sampai2 aje, teru tukar baju mandi. tak lepaskan peluang utk mencuba pantai tiruan nih!


Seronoknya main pasir.


Pandai kakak swimming.


Time ni tak ramai orang...


Lepas mandi pool, mandi bersih... Wan suapkan makan mihun yang dibawa dari rumah...


Tgk mulut Dania...berminyak... banyak diaorang makan...lapar gaknya. nasib baik mak buat bekal.


Boat berlabuh...


Pemandangan waktu senja..


Nak masuk Mines Wonderland... Tiket dia mahal gak, adult RM30 lebih. Tapi bayar utk mak je since the rest dah cover under the package


tgk la ayah dan 2 org anaknya




Ibu dan puteri-puterinya






Besarnya rimauuuuu..


Erin pegang gigi dia...


Chewah Dania... real


Masuk ke `Ice Factory'... sejukkkk..















Lepas show, depa ni pulak buat show...


Besarnya duit..










Dania bagi makan ikan


seronok tgk ikan ni berebut2 nak dapatkan makanan








Bila dah nak balik, on the way out... terserempak pulak dengan kawan lama yang dah lama tak jumpa...JOTTT.. ada la dalam 10 tahun kott (w/pun tak jumpa but still keep in touch). Hubby dia (fuad) la ni jd classmate my hubby lak kat UiTM (pursuing Master). Tak sangka ye Jot, dulu kita classmate, la ni... laki-laki kita lak... Tuhan maha kaya... Pusing2 situ gak. Jot bawak mertua dan adik ipar (bongsu) dia jalan2.


Betul-betul kat Unity Station nih...