Monday, December 10, 2007

Cuti-cuti ke Genting

Lama dah tak p genting.... Last year p genting almost every month sbb ada annual passport. Tapi, bila dah expired, tak interested to renew sbb harga dah makin naik dan dah agak muak naik ke genting. Tapi anak2 tak pernah muak, especially Dania yg keep asking bila nak p Genting.

So, 9 Disember 07... kami pun menunaikan hajatnya... Sebelum tu tak bagi tau pun dekat anak2... S.U.R.P.R.I.S.E.D.... Malam sebelumnya, kami suruh budak2 ni tido awal so bole bangun awal... Semua tanya, bangun awal nak pegi mana... Saje2 je..nak pusing2 n jln2... Actually tak nak bagi tau sbb takut tak jadi pegi. Al-maklumlah, musim hujan... nanti mengharap pulak...kesian...

Bangun pagi keesokan harinya, mandi dan bersiap... Dania beria-ia nak pakai baju sejuknya sbb katanya sejuk.... (Aiii.. ada instinct ke dia nih) Breakfast..masuk kereta dan suruh anak2 tido, nanti bila dah sampai ibu kejut, kay.... Memang masih mengantuk, so mereka semua pun tertidur balik...

Dah nak sampai di puncak genting, kejutkan kakak dan Dania... apa lagi...seronoknya....macam tak caya... ye la, dah lama tak pergi... Hmmm, seronok tgk anak2 gembira... Tapi, hujan tetap turun juga hari tu. so, main indoor game aje la...

Terserempak pulak dgn Pak Itam dan Kak Lia dan Zafran kat sana... Thay all tido rumah Anyah kat Ulu Yam






























Masuk snow world...best.. Tapi tak boleh nak bawak kamera.. So, tangkap gambar guna photographer Fujifilm aje la.. Lepas tu beli 2 gambar (8R dan 5R) bayar RM45 kalo tak silap...

Nie salah satu gambar yg diambil oleh cameraman tu...snap balik guna camera sendiri...tu yg blur sikit...

Lunch @ pizza hut



Licin kakak makan... lapar ye.. sejukkk











Kabus tebal sungguh kat luar

Dania kesejukan



















Bergambar dgn kereta antik

No comments: