Friday, March 14, 2008

Jalan-jalan ke Bukit Tinggi

Cuti sekolah ni nak ke mana ekkk? Aku dan abg kena cuti gilir2 sbb kena jaga anak-anak.. Al maklumlah, mak kan pegi LA... So, camana nak gi jalan-jalan out from KL? Cuti tak sama. Saturday 8th Mac kena g mengundi. Disebabkan mengundi, class abg Sabtu dan Ahad cancel... jadi sepatutnya boleh keluar bercuti mula dari Sabtu (of course slps mengundi)... tapi Isnin n Selasa aku kerja dan turn abg cuti jg anak. Mcm manapun, Selasa abg dtg gak office dia sbb kena attend meeting, bawak anak2 sekali...

Rabu pulak kena jemput mak kat KLIA (w/pun tak kesampaian). Hari Khamis kami berdua cuti lagi... so we decided to go somewhere nearby... nak ke Genting (fav place for the children), takut jadi cam hari tu (main kat indoor je), ye la... skang ni musim hujan. Jadi, kami pun ke Bukit Tinggi. Masa bertolak tu hari cam nak hujan.. On the way ke sana pun kejap hujan kejap tak. Tapi, teruskan aje... kesian kat budak2 sbb tak ke mana2 cuti sekolah ni.. Kakak pun dah banyak kali tanya `cuti sekolah ni kita pegi mana?' Ooohhh.. lupa nak cerita...mak pun pegi sama...masih bersemangat untuk berjalan2 w/pun matanya kelihatan mengantukkkk....

Sampai Bukit Tinggi, hari pun hujan... Tiket masuk RM16 for adults and RM8 for children. Sungguhpun hujan, kami redah jugak dan tetap bergambar... kebanyakan gambar2 ni di snap tgh hujan (tapi tak la lebat sangat)... Kami masuk Japanese Village dan Botanical Garden dulu...Pemandangan kat situ sungguh cantik dan berkabus... Sejuk! Nasib baik bawak baju sejuk utk budak2 ni...

GAMBAR-GAMBAR @ JAPANESE VILLAGE






















Teringat cite Oshin


GAMBAR-GAMBAR @ BOTANICAL GARDEN









Singgah sini jap, hotel ni still tak siap lagi

GAMBAR-GAMBAR DI COLMAR TROPICALE









Ada show... tak sejuk ke depa nih?


Tengah tengok show














Mesti nak beli `something'













Dekat pukul 7, kami pun bertolak semula ke KL... Singgah Genting Sempah utk dinner dan solat.. Sampai rumah hampir pukul 9 malam... Esok nak kerja...

1 comment:

mommy anis said...

kak...muka berseri2...pakai apa??