Monday, March 31, 2008

MQA - Family Day


28 - 30 Mac Kelab Kebajikan MQA telah mengadakan Hari Keluarga MQA di Everly Hotel, Melaka. Dulu pun pernah diadakan family day kat sini, tapi masa tu namanya Riveira Bay... skang ni dah tukar nama.. Family day ni kebiasaannya diadakan tiap2 tahun melainkan tahun lepas. So yang ni kira cover utk 2 tahun le.... Seperti biasa ada diselitkan acara rasmi dalam family day ni... tahun ni Kursus Kesihatan dan Kecergasan. Semua warga MQA diwajibkan hadir, if not kena bg surat tunjuk sebab dan dptkan kebenaran CEO. Mulanya aku ingatkan tak nak gi sebab abg ada class (dia syg nak tuang class...) tapi kalau dah kena buat surat tunjuk sebab tu.... tak kuasalah aku. then aku decide nak go alone...
Bila list nama keluar, ramai lak yg bertanya nape tak bawak famili...kan ke famili day... Berkali-kali jugak le aku mengexplain yg abg tak leh pegi. Kalau aku dan anak2 je yg pegi, sape yg nak tengokkan budak2 tu time acara rasmi nanti? Akhirnya aku buat pakat ngan mak mintak mak tolong jaga which mean that mak will follow us to Melaka... and she agreed. So.. mak jugak le yg akan drive kete... mak jugak le kena terjun kolam to take care the children...
Penceramah / fasi didatangkan khas dari MSN. Jumaat malam Sabtu dah start dah ceramah yg dikendalikan oleh En. Suhardi Alias. Seronok dengar ceramah dia...kelako betulll... Kami sume gelak sakan kecuali barisan depan (bos2 besar.... control serius esp CEO)...


Semua orang khusyuk dengar


kontrol.... zirah tgh tangkap gamba nih...

Keesokannya pagi2 kul 6:45am dah berkumpul kat tennis court buat senam robik. Dikendalikan oleh Nana (nana ke???) still from MSN. Dia ni...fuhhhh!!! Cargas (kata Ceni which means cergas!) Dia ni betul2 bertenaga dan sesungguhnya mesti pandai menari. Aku rasa ramai guys yg dok melekat kat situ mainly sbb tengok dia terloncat-loncat kat stage tu... Tapi dia punya step and movement memang class le...



Lepas sarapan pagi, smbung lak kat sini...


Cara-cara nak exercise guna gym ball...


Berterabur step


Fuhh... letih bangat!

Bergambar dengan Aqilah... anak Ceni


Bergambar dengan Anis pulak... Anak Nad


Tak ketinggalan main kat playground


Erin merajuk... dia nak main kat playground lagi


3 orang modelku...


Erin suka pose cam ni


Ibu... kaki Dania tertanam..Dania nak main pasir tapi ibu tak bagi


Kakak nak wat apa tu???


Boleh buat video clip nih


Aku dan anak2ku... apa la yg abg tgh buat la ni??? Class dah abih lum??


View dari bilik


Malam kedua di Everly.. ada dinner an as usual ada persembahan


Anak2 tak participate pun... Ketiga2nya tak berminat nak take part...


Come...come... tangkap gambar ngan Auntie Mawar.

Esoknya, ada acara sukaneka... cam biasa, anak2 lebih suka terjun kat pool.. mak tolong tengok2kan (join sekali kottt).. aku mengemas barang-barang siap sedia nak balik KL. Right after lunch, kami pun balik... Kat highway, hujan lebat gila... cemas gak. Jalan pun jem kat highway Seremban - KL.




No comments: