Thursday, March 13, 2008

Selamat Ulang Tahun Ke 6, Nur Dania

12 Mac 2002, lahir la puteri kedua kami di hospital Ampang Puteri... iaitu setelah 4 tahun puteri sulung kami mengenal dunia... Aku ingat, mesti susah nak bersalin nih sbb jarak yg agak lama... Masa bersalin tu, mak pegi menunaikan haji.. Tapi, alhamdulillah... Allah permudahkan urusanku. mungkin berkat doa mak kat sana..
Sebelum tu tak de pun tanda2 nak bersalin.. Gynae ku kata kalau by 11 Mac (expected due date on 12 Mac) pun still tak de tanda2 nak bersalin, kena admit gak... kena induce.. Ditakdirkan, sampai ke waktunya tak jugak ada apa2 tanda, so kena la menyerah diri masuk wad.. Tapi, masa tidur malam dalam ward, dah ada tanda2 sikit. Pagi 12 hb dalam pukul 5:30 pagi kena induce, masuk ubat. Lepas tu, aku terus bangun sembahyang subuh..baru mandi... Nasib baik sembahyang dulu sbb masa tengah mandi, dah tiba2 rasa sakit yg mmg macam nak pengsan! Keluar bilik air terus kena tolak g bilik bersalin (masa tu dlm kul 7:30 am)... Nurse check...huh! Dah 10 cm???
Apa lagi...... Tak sempat panggil Dato' Dr Jemilah (my gynae) sbb masa tu dia belum masuk lagi... tapi yg ada laki dia (Dr Ashar)... So, Dr Ashar yg tolong... dia pun tak sempat-sempat nak pakai apronnya, Tepat kul 8:10 dah bersalin... Alhamdulillah... lega... sakit tak lama... Lahir lah, Nur Dania...So, hari ini hari lahirnya yg ke 6 tahun... Semoga Allah murahkan rezeki Dania (dan juga kakak dan Erin), permudahkan segala urusan, dikurniakan kesihatan yang baik dan dilindungi dari segala yang tak baik... Aminnnn



Ni hadiah untuk Dania... Kenapa nyorok kat belakang tu?


Haaa... baru nampak muka..


Erin got her share too..


Main sama-sama tau... share..


Kakak pun dapat sama... Ayoooo... teruk la ibu dan ayah cam ni, kalau sorang celebrate birthday, semua pun kena ada hadiah jugak...


Ini le isi kandung hadiahnya... Play Doh.. Age 3+ buleh la.. Dah buntu dah nak beli hadiah apa, At least this one can play together with her sisters..


Dania choosed on her own.... Black Forest


Nyam...nyam...


Selamat Hari Jadi sayang..


Dah mula main... lepas ni kemas elok-elok tau..


Hasilnya..

No comments: