Monday, May 12, 2008

English Course @ Colmar Tropicale

Dah lama mintak English Course ni... bertahun2... tapi tak dapat...Ye la, aku punya BI ni teruk sesangat. Sometimes, malu nak cakap ngan IPTS, rasa cam tersekat2 jer... paling lemah vocabs... At last tahun ni dapat plak, anjuran JPA... Dibuat kat Colmar, Bukit Tinggi... Dapat lak ngan si Mawar... hai, ...meroyan la appa... Ada ke patut dia tak bagi kitorang gi kursus... Nasib baik ada En. Sarani...
Kursus tu start 5 Mei sampai 10 Mei... class sampai malam. Bila malam, selalu tringat... camana la keadaan kat rumah la ni. Mesti abang tengah kelam kabut uruskan anak-anak... rasa bersalah pun ada sbb dok sini cam percutian berbayar...makan sodap2... Tapi, abang OK... TQ very much for your support.. Seperti biasa, aku upload la 1/4 drp photos taken.. ngan Mawar ni, tak de keje lain le... bergambar sakan.
Ni.... gambar2 aktiviti dalam class... Yg bg training daripada Erican Training and Consultancy. Basically, we were taught on Business English... exchanging info, sharing ideas, tackling problems, planning, conflict...

Bergambar ngan Lynnde (ketua fasi).. dia ni Australian..

My group..From left Han (Kem. Perumahan), Mira (English teacher @ JB), Abg Shobri (AADK), Radzween (JPM). Sebelah aku tu Kak Aishah (Pej. Mufti Labuan)

Group presentation on how to reduce traffic congestion in KL... Idea aku..free ride in public transport... kekekekehh



Tengah serius ni...

Petang2 pulak ada acara riadah.. ada acara telematch... ada bowling...treasure hunt... ada acara lawatan ke Rabbit Park, Japanese Village... dulu tu aku p with family, dah byk bergambar... So, tak eager sgt nak bergambar kat Japanese Village tu... tapi ada gak sikit2..


Dengan Rune... fasi gak... from Norway. Skang ni dia tgh blaja kat Lim Kok Wing

Beramai-ramai nak gi main telematch


Minah salleh tu Eve, student Unitar... fasi gak..


Taklimat Terasure Hunt... soklan dia susah giler... Nasib baik ada talian hayat. Han punya phone ada GPRS... search la thru internet

Ayooo.. nak lompat, bergegar2... nak lari, terkedek2 sgt


Ni sebahagian drp group telematch



Posing... jgn tak posing...

Naik apa nama bende ni... coaster? buggy? Nak p Rabbit Farm


Bukan main lagi yg dua orang duduk kat barisan hadapan tuh... kalau p perang, sure kalah teruk


Acara mengejar arnab... sian, arnab dijadikan mangsa utk bergambar


Haa... dapat pun.. bagi makan lagi...


Ni kat Japanese Village



Rumah Jepun


Sempat mat perancis nih interframe...


Masa lunch & dinner ada entertainment from Halls of Fame... depa nyanyi besss


Kuikuikuii... masa nih, ada lak pelancaran Mazda... patutnya aku tampal gambar ni kat mana2 biar jd inspiration utk slim...


Peace...


Hahahahha... dah macam berdondang sayang jee...


Masa ni hari Jumaat malam Sabtu (lepas barbeque dinner). Esok pagi ada persembahan kumpulan, tp we all tak wat apa2 lagi.. Time ni dah kul 12 mlm... baru nak practice skettt


Keesokannya, 9.30 dah start... kira pertandingan antara kumpulan la nih... group aku buat role play.. konon2nya jual produk baru... Kelakar siottt... Menang first prize lagi..


Ni aku menang tempat pertama (caya la..). Sebenarnya masa pegi Rabbit Farm semalam, kami disuruh comment about the place (thru letter to management).. Kiranya, surat aku tu le yg terbaik... tak sangka la pulak...Lynnde kata well-structured!



Ni aku bacakan karangan aku tuh.

Our group with Ms Chandra... yg aku pegang tu, hadiah group... dan yg Han pegang tu hadiah karangan arnab aku tuh...

Bye... Moga2 ketemu lagi...

Lepas acara bergambar beramai-ramai... acara lunch lak.. Lepas tu check-out from the hotel. Tunggu Albab ambik.... On the way back, rasa cam nak termuntah lak sbb perut tengah kenyang lepas tu jalan plak berpusing2.... Janji ngan abg jumpa kat Klinik gigi Fauziah kat Taman Melawati je sbb hantar Dania buat treatment gigi lagi.... lepas tu p Giant, tukar currency sbb esok kul 6 pagi abg dah nak gi Shenzen seminggu... hai, bertukar2 ngan aku...

3 comments:

Yanti Arshad said...

kherun, ko letak sume gambo dlm kamera ke dlm blog ni ke? waduh, waduh! BTW, kalau nak belajar english yag bagus, ambil english course kat British Council. dulu aku belajar kat sana. bekerja sambil belajar. sdnrian berhad tau, bukan TV3 yg support. tahun ke2, nyaris2 aku diantar ke UK utk further study (on scholarship for selected student), tp mujur time tu aku pregnant anak ke-3, so terpaksa lupakan niat tu. tak lama lepas aku grad kat situ, aku pun bersalin. tpi memang berbaloi belajar english kat situ sebab cikgunya mat saleh hensem. he heh hee..

Kherun Suhaila Saharbil said...

Itupun gambar dah puas ditapis tu... 1/4 je kott.. Anyway, blog ni tempat aku share gambar2 ngan sape2 yg nak tengok. Kat opis ni akan conduct English course gak, org British Council dtg.. tapi aku dah terlewat nak register sbb masa tu aku kat Colmar ni le... kena tunggu next session la gamaknya. Tapi seminggu sekali je (2 jam). Effective ke kalu 2 jam seminggu?? Ntah le...

Yanti Arshad said...

2 kali seminggu? ntahler... kelas aku dulu.... alamak! tak ingat la weh. .da lama tu... anak aku yg no. 3 tu pun dah 10 tahun... so lebih kurang 12 yrs ago, beb.