Saturday, June 7, 2008

Cuti sekolah ke mana?

Saje je rancang abg outstationed ke JB time cuti sekolah ni... ada 2 pilihan, either to Kuantan or JB.. I choosed JB since we always go to Pantai Timur for holidays.... dis time tuka angin, nak ke south lak... tak penah saje2 nak visit JB... dulu ada la singgah time nak ke Singapore and Tioman... Hmm... ada apa di JB huh? Kami dok kat Mutiara JB... hotelnya selesa dan yg penting ada internet, what else?? next to shopping mall... tapi tak p ctu punggg...

Ingatkan kat cni Danga Bay, rupa2nya bukan... Pantai Lido kott... ntah apa nama padang ni tah...


Jln ke Danga Bay tutup sbb ada practice utk Citrawarna Malaysia... at least got entertainment..


Sonok la bebudak ni nonton... balik, jum balik...kena penuhkan tank keta sbb oil price will started to rise on midnite.. Penuhkan tank kat sini, sampai KL sure dah lompong tank tu... Kalau kat KL la ni, merasa gak nak penuhkan tank MyVi dan Kancilku itu...huhuhu.... apakan daya jauh di mata

Ni nak pusing2 JB, tanya budak hotel...mana interesting places to go?? Dorang kata... Danga Bay... Selain ctu, tak de tempat lain ke?



Asalkan jalan, seronok la dieee... Hmm... kita janjalan kat The Zon aje la... pas tu gi Plaza Angsana lak...



Ha... ni baru betu Danga Bay... Mlm2 happening kat cni



Naik shuttle pusing2 kat sini... dewasa RM5.. kanak2 RM2 kot (X ingat)...



Sun clock



Bahagianya rase...



Ingat nak naik bot... dewasa RM10, child RM5... gi round2 ke Kg Air...org asli, tapi Dania ni takut sgt... Baru plan nak naik, tp air matanya dah meleleh2 dah.... Dia kata takut bot terbalik dan nanti kita semua lemas... Hish.. Tinggi tu imiginasinya..



Tak dpt naik bot, tangkap gambar cni je la

Sebelum bertolak ke JB hari tu, ada ajak abg singgah dok kaki Gunung Ledang.... dah lama berhajat nak ke situ tp abg kata leceh leee.... tempat dia pun tak tau kat mana, rasanya kena p Muar dulu (dr h/way nk ke Muar jauh gak)... mcm tak sempat... Dah la tu, tak wat survey lagi... apa2 je la... Kalau cam tu, kita singgah Melaka je la..

No comments: