Sunday, June 22, 2008

Majlis katam Quran Haziq

Hari ni kami sekeluarga pegi Putrajaya... k.ngah jemput sbb nak raikan Haziq yang baru katam Quran... Seperti biasa, b.long (abah Nuar) yang jadi pemimpinnya... Time2 cam ni, teringat aku masa kakak (Syahira) katam Quran last year (July)... Masa tu dia Darjah 3... aku tak wat apa2 pun... kesian kakak... Mulanya, memang cadang nak buat doa selamat sikit, tapi masa tu mak tak brapa sihat.... kalau harapkan aku, tak kan jalan nye... Dah orang kuat tak sihat, maka majlis di cancelled kan.... Tapi, kami bg hadiah earing kat kakak.... Abg mmg tak kasi kakak bertindik masa kecik2 nih (sbb dia kata dia pernah tgk telinga ada budak tu terkoyak pasal earingnya tersangkut)... Tapi abg janji akan tunaikan permintaan kakak bila dia dah katam nanti... So, itulah hadiah wat kakak... First time dia pakai earing / tindik...konon-kononnya lawa la tu...heheh
Balik pada citer asal, k.ngah siapkan macam2 hidangan... pulut kuning (cam menu wajib jerr), rendang daging, gulai udang campur rebung, ayam goreng, kerabu mangga, sambal tumis, ulam2 kampung, desert, bubur kacang merah, goodies for children..... macam2 ada... semuanya sodap2 weh... Aku ingat nak tangkap gambar makanan tu semua, tp sogan pulak den raso.... (kuikuikui...) Aku bukannya tuan ghumah!

Ni la Haziq... pengantin lelakinye...hehheh...jgn marah ziq..


Sebelah Haziq... b.long, bangah, Adli, Bada dan si kecil Fathi


Fathi mintak tolong dilepaskan..... lepaskan.... geramnyeee...

Dgn Ilham Dani... anak Mak Su Ain

Ngan A'in...

Hai... seronoknya ada ramai kawan.... Dania siap tanya knape kita tak pindah sebelah rumah ni (rumah kosong)... Boleh main tiap2 hari.... Ayoooo...

2 comments:

mommy anis said...

kak....asik tukar layout aja..kenapa???

Kherun Suhaila Saharbil said...

Buhsan la lay out yg sbl nih... Tgh terai-menerai... this one looks like ok...