Monday, June 9, 2008

Melaka lagi best!!

Dari JB singgah Melaka.... there are so many attractions in Melaka. Even dulu 3 thn dok sini (masa ambik Diploma), tapi tak penah jemu kat sini... tapi masa suntuk, tak dpt nak bawak anak2 jln suma tempat... Tempat pertama yg kami tuju...Menara Taming Sari... ye la, anak2 tgk aje gamba aku masa gi MSAM dulu, dorang pun xcited nak pegi... kali ni ibu bawak ehhh...

Sbelum tu, naik beca dulu...


KL Tower Melaka ke ni bu??? Aduh... soalan apa nih???

Beraturrrr


Brader ni yg bg penerangan ttg surroundings so on, tp tak dpt nak dengar sgt sbb suma org wat bising..

Dulu tangkap gambar sorang2 (Tini amikkan), la ni ngan anak2... Dulu masa hari still terang (senja)...la ni udah malam... nampak suasana malam yg ceria ngan lampu2


Tak ketinggalan... mesti nak naik... tourist la katakannnn


Ni dlm bas double decker tu... yg pastinya dok kat upper deck... adult RM5, children tak ingat sbb masa tu dia tak ambik pun tambang budak2 sbb dah last trip... even ticket pun dia tak bg, agaknya masuk poket sdiri kottt...

Sabo ye abg driver... jom kite tangkap gamba same-same


Keesokan harinya, meh naik cruise lak... Kebetulan ada Pesta Sg Melaka... Adult RM5, child RM2... kena bratur panjang tp sib baik disediakan tempat duduk dan tak lama sgt tunggu... Ada bot leh naik dlm 20 org. Kalu bot besa leh naik 40 orang... Tapi, nasib baik kami naik bot kecik... tak la crowded sangat... leh tangkap gamba sesuka hati. Kalu ramai sgt dlm bot, segan lak aku....hehhe


Erin ni suka posing leee...


Rumah Melaka


Jurumudi... heheh.. Ada ke dia panggil aku kakak?? Nampak cam muka dia lagi `keras'! Apa2 je la, as long as dia tak bising aku merayau sekeliling bot kecik tu suh bebudak tu dok sana, sini... action!


Pose maut.... bukan aku yg suruh...


Muzium samudera... ingat nak bawak anak2 masuk... tengok how's the ship looks like inside tapi tak sempat la... nak g Ayer Keroh lak...

Ada aktiviti ... Not sure aktiviti apa, tp ada ramai yg terjun berenang (kejo itik kottt)... Eeee... lupa nak cite... masa nak naik bot ni tadi, dah terbau air sungai yg tak menyenangkan... cam mana dorang sanggup nak terjun... Tapi, sepanjang cruise tak de lak berbauuu... Rasa malu lak kat tourist mat salleh yg naik cruise... mesti dalam hati dorang kata.....`busuknya...'

Anak ibu nih....

Nak rasa dok sini gak???


My 3 angels... my inspiration... kelako lak tgk gaya masing2. La ni dah ada kat Taman Buaya...


Ni boya botul nih... maksud den boya tu lah, bukan laki den...hehehehe.. Buaya ni namanya Johnny (diawetkan). Mengikut ceritanya, Johnny ni memang betul buaya (memang la dia ni binatang yg bernama buaya). Johnny ni memang `kaki buaya betina'. Semua buaya betina adalah `miliknya'. Sesape boya jantan yg ngendeng kat boya betina akan diserangnya... Dia kena diasingkan dr boya2 yg lain. Memang dasar buaya... Besa woo buaya nih....


Ni boya2 lain yg masih bernyawa... Weh! Busuk betol kat Taman Buaya nih. Kat cni tgh wat renovation... Buleh lak ada swimming pool for children (almost ready) kat sini... cam tak caya je.. siap ada slide skali


Sebelah Taman Boya ni ada kandang kuda polis peronda... Kalu nak naik RM5


Dania.... JAGA...SEDIA...!



Sporting la kuda nih... Org tu kata, kalu telinga kuda ni muncung ke depan, maknanya dia tgh senang hati... Kalu ke belakang, maknanya dia tgh marah...

Keta lembuuu... busuk gakkkk

Lepas tu balik terus kat KL... singgah makan2 kat Alor Gajah dulu.... singgah rumah mertua kat Seremban.... sampai KL tepat kul 12 tgh mlm... Haiiii... tak pernahnya sampai rumah siang (kalau balik dr jalan2)... Anyway... kat Melaka lagi byk tempat menarik....tak sempat nak bawak semua tempat... next time lak kay....

1 comment:

Nur Diana Syahira.. said...

noo..ayah kene gigit dgn JOHNY!!!