Tuesday, June 17, 2008

Sunyi tanpa internet

Hari Isnin, 9 Jun 08, aku dah pindah ke tempat baru... maklum lah... dah tukar bhg... kan...kan...kan... (jgn bebuluuu..) Dari tingkat 14B ke 8B... share bilik ngan neighbour aku dulu, Norhana. Aku dah angkut most of my stuff (still ada saki baki dlm bilik lama) Saje tak angkat suma, sbb nanti nak pindah balik ke 14A pulak bila dah siap renovation semua (ntah zaman bila nak siap aku pun tak tau.... mula pun belum lagi). Seronok beb dok kat sini... aman.. damai... leh wat keje ngan tenang... tapi tetiap hari kene gak aku pulang ke tempat jatuh lagi dikenang aku tuh... sebab musababnya adalah kena e-jari dulu (kang X dak record lak aku dtg opis) dan e-jari masa nak balik dan jugak attend housekeepingggg....huhuhuhu....kena gak attend, ada file yg tak solosai laie .... tak pe la, dah tggjwb aku... aku tanggung dan aku jawab...

Ini bilik dulu... now ni Ija (budak baru - koordinasi duduk)


Pigeon hole dan cabinet besi tu pun aku angkut turun

Bestnya dunia aku kini... barulah terasa `keseronokan bekerja'... Dalam pd tu, ada gak yg tak bestnya... phone line aku tak transfer lagi... tapi tak pe sbb org still can contact me if they call my direct line... kan ada sistem `follow me'... satu lagi, tak dak internet.... huhuhuhu... sadisnya... Kat sini tak dak port nye.. susah aku... nak print tak leh... nak tgk pdipts / pdapp tak leh... nak sent / receive emel tak leh... nak tgk calendar tak leh... (nak update / baca blog pun tak leh... syyyy!) Terpaksa nyebok kat tempat Hajar bila nak buka web mail, nak print and so on... Mlm2 berebut2 ngan anak dara aku yg nak guna internet gak for games...


Hari ni dah 16 Jun... Dah seminggu lebih aku cenggini... Aku rasa mau berbulan2 kot cam ni... susah beb! Elly kata... nanti bila renovation baru nak wat semua... Bila la tuh? Aku dh tak update ngan what's happening in the office... Harapkan org inform je. Tak pe la... aku ni kan penyabar orgnya... tak semua bende yg kita nak, kita akan dapat.

1 comment:

mommy anis said...

alamak kak oiii....sebelah kanan nih....list of blog yg diupdate...malunya....saya kdg update blog kat opis...tp most of the kat umah....pagi2...kalau mlm ke siang ke....si kenit tu kacau....

akak...bilik lama akak tu...bilik saya gak tau...tapi saya duduk tak selama akak laaa...saya duduk bilik tu dalam 1 1/2 thn agaknya....camtulaaa....kejap aja....

akak more than 5 yrs kan...mmg sentimentel laaa jugak kan...kekekekke