Saturday, July 5, 2008

Alamak! Purse mana?

Masa nak hantar mak mertua balik ke Seremban semalam, dalam kul 4 ptg, baru perasan purse tak de dlm hand bag... Puas la recall balik memories... flashback... rase2nya tinggal kat opis kot... Aisey, den dah tak pogang kunci dah ni. Kunci dah pas kat Ju yg masuk keje 7.30. Cemana nih? Resit deposit McD dan Secret Recipe, kad McD... sume ader lam purse tuh... today nak wat b'day kakak kat McD... Nak tak nak kena jugak usaha utk dptkan kunci...

On d way ke Seremban, aku asyik sms... call..bebudak yg pegang kunci nih.. Ju ada kat Pangsun, Ross pun ada kat sana.. Kunci Zul ada pada Ross dan Jun kata kunci dia pada Zul pulak... Bila call Zul, dia kata kunci dia ada kat Aisyah lak... aisey, mana ada no Aisyah... akhirnya terpaksa gak aku g rumah Fizah kat Kajang, ok le tu sbb on the way balik KL.

Lepas hantar mak, pegi visit K.Ngah Sikin kat spital Columbia Asia, Seremban. Dia baru lepas operation semalam, buang fibroid yg sebesar kepala budak... padankan perutnya besar... Lepas solat Maghrib, pi le ke rumah Fizah (directions thru sms). Dia yg bg directions tak clear ke .... dan aku yg follow strictly... sesat, tersasar jauhhhh... aduhai, anak2 den dah kelaparan dah nih...
Katanya, turun tol silk last, jumpa traffic light ambik kanan... supposed, lepas bayar 2X tol, masuk kiri, jumpa traffic light ambik kanan... yg aku terus dan terus sampai bayar 3X tol... sampai ke Sg. Long... jauh giler... dah le highway tu cam tak de orang... pusing balik, byr 3X tol... dan pusing balik byr 2X tol (sampai smart tag dah tinggal 40 sen)... Akhirnya baru jumpa... laki den pun cam dah hangin jerk... huhuhuhu.... lepas tu patah balik masuk KL byr lagi tol (sebelum sampai tol Kajang). Total tol yg aku lalu adalah 10!!!.. Makan dulu leee....
Akhirnya, 11.15 pm aku sampai le kat opis... pak guard pun tak banyak soal... sib baik mmg purse tu ada kat dlm drawer aku nih.... kalau tak de, naya aku kena sumpah kat abg...

3 comments:

lynn371 said...

haaaaaaa tinggal lagi suar dalam merata2 kehkehkeh

mommy anis said...

kak oii....kalau saya dah lama kena bebel ngan azmi sham...tak cukup 2 telinga nak dengar leteran dia...

waduhhh..mujur mmg ada kat opis...watnye takder...kang haru jekkk

Kherun Suhaila Saharbil said...

Tu la, cuai btolkan.. Masa ulang-alik tol tu, Dania siap cakap lagi dia sakit perut... lapar... aduhai, sadisnya...