Thursday, July 17, 2008

Brapa hari lagi???

Hari ni Khamis 17 July... aku bertolak hari Ahad next week (27 July). Sepuluh hari lagi. Kami berdua jer, anak2 tak ikut... budget constraint... heheheh...Flight itinerary dah dapat, nampak macam perjalanan yang meletihkan.... Mulanya plan naik MAS, turun kat LA then naik domestic flight... Tapi, la ni dah tukar flight, naik SIA sbb SIA akan mendarat kat San Francisco terus. Tapi tu lah... dari KLIA kul 10.23 am, sampai S'pore kul 11.20 am.... pas tu stranded kat ctu sampai kul 5:50 pm baru depart to H.Kong - transit.
Sampai H.Kong kul 9.35 pm pas tu depart to San Francisco (SFO) kul 10.45. From there takes 12h 30m to reach SFO.... dah imagine rasa berlengas dan sakit blakang. So, sampai sana kul 8.15 pm local time. Balik nanti transit kat Seoul sekejap then sampai S'pore kul 1.00 am.... bertolak ke KLIA kul 7.10 am. Huhuhuhu.... stranded lagi.... Hmm, rugi masa kat journey jek...
We'll stay at Nikko Hotel International. Apa-apa pun... kat sana nanti, aku aim nak gi Gilroy Premium Outlets .... tempat shopping tuhh. Nak beli baju kakak dan abg yg susah nak cari size kat sini. Hopefully dapat lerr... Kesian kakak, sbb kena pakai baju saiz adult, abih cam no? Saiz budak2 tak muat... Tak pe, nanti ibu cari kat sana ye... Abg pun sama, kalau kat sini yg sesuai hanya cap JFB (Elba). Kalau lain, payahhhh.... Tapi, tak tau la kalau tak kesampaian hajat nan murni nih...
Actually, we planned to extend another 2/3 more nights there... tapi we've been under waiting list (utk tiket balik) for about one week, all fully booked. Jadi kena la balik sesame yg lain2. Tak pe arrr... ada hikmah di sebaliknya... berjimat cermat!

4 comments:

Khairul Anwar Abdul Halim said...

Wahahaha...Ke San Francisco ye Maklong..Tangkap byk2 gamba kat sane termasuk jembatan famous tuh...Golden gate ke ape ke ntah le...Shopping? best2...shopping sakan2...take care!

Kherun Suhaila Saharbil said...

lawatan ke golden gate tu mmg acara wajib sih...

fizie d' lavender said...

Tak sangka dah ker oversea rupanya...mesti best kan..Fizi memang kadang2x terpikir nak g overseas, selain dr financial prob Fizi(hehehe) nak speaking tue..Huk aloh tak reti langsung...wakakakaka..Cayalah Sam Francisco tu macam mexico ker??huhuhu

hana said...

janggal rasanya kak kherun g berdua jek, sebab sumer post kat sini misti disertai anak2.... takpe3... sekali sekala, lagipon bukannya dekat..ye tak?
pe2 pon moga selamat balik....