Sunday, July 27, 2008

Kat S'pore

12.15 pm
La ni dah sampai S'pore... Nak kuar ke tak nak? Kuar? Tak? Hmmm... flight kul 5 lebih, kang nak lunch... solat... brapa lama aje buleh kuar? Kang terkocoh2 pulak... tak yah aaaa... dok je kat dalam ni and round2 kat sini. Office mate abg (Azim) dan wife (Kak Hasni) kuar ... Aku dah biasa gak ngan Kak Hasni ni.... Dia ni medical Dr. Kami dah pernah beraya kat ghumah dorang kat S'ban dan dorang pun dah pernah visit aku time lahirkan Dania. Kami slalu jumpa time family day Fibrecomm (FCN). Antara yg kami citerkan... we'll miss FCN's family day next week @ Langkawi.... Huhuhuhu... Tempat fav aku tuh.... Tak pe aaaa... Tak de rezeki...


Aku dah sempat rembat fridge magnet kat cni. Pakai credit card lagi for the price of S 5.98.. kuikuikui... tu mmg keje aku la tu sbb nak collect point. Tapi, aku mmg tak convert Sing Dollar pun. Nak tak nak mmg kene guna duit plastik nih... Lunch kang ada yg sponsor.


Tadi, kami kuar kul 7, naik airport limo. Regenya still RM 84.90... oil price has been increased but the fares remain.. baguih le. Kul 6.30 am dah kejut Erin dan Dania, suruh hantar kami kat gate... Ngantuk2 tp still gagahkan diri utk bagun tido. Mlm tadi dorang tido kul 1... Everyday dlm minggu nih aku kata kat anak2 ni yg aku nak ikut abg pegi keje jauh... Erin pesan `nanti ibu belikan adik beg warna pink eeee.... letak brg skali dlm tuh... tapi, kalau tak jumpa pun tak pe...' Hihihii...pandai nak kirim...siap suruh isik brg lagik... tapi yg bestnya dia kata...kalau tak dpt pun tak pe...' Understanding betul.... InsyaAllah ye dik...


Pagi tadi, dgr iklan Sindarella kat tv. Next week is the last episode. Aisey, melepas la aku... Ni le satu2nya citer tv yg aku ikut. Slalu tgk sambil lipat kain. Kalau kain yg hdk dilipat tu sikit, aku ttp ambik masa sejam utk settlekannya.... heheheh, jgn mare ye bang... satu citer je... seminggu sekali je....


Aku harap sgt kat dlm bilik hotel sana ada internet... Buleh aku update blog selalu. If not, byk lak homework aku nak update blog nanti...hahahahah...ada hati lagi tuh... Tak de laaa.. yg penting aku dpt contact anak2 dara aku ni guna web cam, buleh nengok muka dorang kannn... Hmm, dah start rindu dah ni...


4.00 pm
Lepas lunch, g rayau2 kat cni, ada nampak free movie... apa lagi, jom ler. Masuk situ je, hati aku dah berkata2... dah dpt pot utk tido masa balik nanti. Ye la, balik nanti sampai S'pore kul 1 pagi, then naik flight balik Malaysia kul 7 lebih. Hopefully bukak la tempat nih. Selesa betul... huh! Hmm.. aku jadi excited bila aku sedar citer yg tgh ditayangkan tu adalah citer PS, I LOVE U... aku dah baca buku citernya tp X pernah tgk movienya. Siap nangis2 lg baca...huhuhu... Tapi movie dia ni tak follow exactly mcm dlm buku cuter tuh... contohnya, dlm buku Holly tu dpt surat dr Gerry sekali byk (utk 11 ke 12 bln - tak ingat) dan Holly bukak hanya pd waktu yg ditetapkan... tapi dlm movie ni, surat tu dtg one by one...by post, by someone... Tapi tak sempat nak tgk abih sbb nak p solat...
Lepas solat ni le sambung balik update blog... Call rumah, kakak dah sampai balik rumah.. Alhamdulillah... yg lain pun ok... terubat rindu dgr suara semua... OK le.. nanti sambung balik... Chiow.

2 comments:

rosacanina said...

humang aiii... belum sampai US lagi tu...

takpe..takpe..tangkap gambar bebanyak and jgn lupa kasi den tengok semua kay...

enjoy ur holiday !

safa said...

huihhhhhhhhh...lom sampai lagi dah update blog...baguih3...laju tul line internet dier.....