Thursday, July 3, 2008

Stay back!!!

Hari ni penat tul... 7.15 dah sampai opis terus wat keje... semalam bos lama returned back my MJA paper... need to do corrections before sending to urusetia... dalam pada tu, nak gak wat paper baru... tapi hari ni ada appointment ngan org JPA, org Kem. Sumber Asli dan org Jab. Akauntan Negara sbb nak request for sample Training Roadmap... mcm mana nih? Which one should I do first? At last, sempat betulkan 2 paper... dan prepare satu paper baru. Bukan apa, klu buleh nak settlekan cepat2 sumer file yg masih aku pegang ni sbl kerja baru menimbun. Lepas tu p Putrajaya angkut Ju sekali... dia pun nak nempel utk wat modul kursus induksi.. heheheh orait la tu... sambil nyelam tangkap ikan... minum air kembung lak nanti.
Sampai opis kol 1 lebih terus lunch ngan lunch-mate aku...mawar, zeti, lynn, roha n cheni... sodapnya dpt teguk air sirap bandung sejuk..... hilang dahaga...mmmm... makanan yg dioder tak sampai2 lagi tp rasanya cam nak abihkan jer air bandung tuh, tp takut lak kot apa2 terjadi time mkn kang... tersedak ke...tercekik ke... kang kena lak aku pau air org lain...
Lepas lunch, sambung wat corrections paper MJA... tapi... Jai pulak panggil...ada panggilan soh bentang paper yg aku baru buat tadi... aiyo... dah 4:30 dah ni, mesti tak boleh balik sharp kul 5... Dah la balik sendiri hari nih. Ku gagahkan jua masuk bilik Lestari 14B tu dgn harapan menggunung agar dpt bentang paper Inti Subang nih.... Tapi, setelah menunggu kian lama, bila tiba time aku present.... bos cam nak ngelat jer... mcm2 soklan dia tanya aku...bila lengkap, bila lawatan, bila dpt report..bla..bla..bla.. termasuk le dia kata..`adakah u nak bawak ni sbb nak selesaikan all your files asap?' Soklan yg aku serba salah nak jwb... kalau aku jwb ye pun salah, kalau aku jwb tak pun salah... Aku pun bg jwp yg tak menjawab soklan dia...kalau dulu aku jwb cam ni mesti dia kata..`u're not answering my question'... aku tunggu gak dia kata cam tu... (rindu kee???)... tapi tak de lak dia cakap cenggitu..
Akhirnya, tak jugak aku bentang paper tuh... buang masa je aku tunggu...dekat 6.30 dah tau... kalau aku tau td, awal2 aku dah chow. Bos kata `let me read tonite'... ye ke.. seboleh2nya aku rasa dia nak soh aku bentang next meeting tuh... apa2 je arrr... aku pun baru bg dia ari nih (dpt pengesahan APP semalam, tu yg last minute bagi tuh) Bila nak balik...aisey, terserempak lagi dgnnya... Dia tanya aku...`how's yr new job..bla..bla..', siap mentioned lagi ala-ala offer aku balik ke tempat lama... Ajak dah sengeh2 dah... Oh no.. tima kacih je la... Mental aku dah tak stress.... Cepat la settle sisa-sisa file yg masih berbaki ni...

1 comment:

lynn371 said...

bahagianya hidup....dengkiiiiii...............