Wednesday, July 2, 2008

Visa dah approved!

Hari ni dtg opis lambat sbb ada interview kat US embassy.... tapi dah inform En Azman awal-awal dah.. Interview was scheduled at 7:40 am so kami kuar cam biasa time nak g opis. Semalam tengahari abg inform kena ada surat pengesahan majikan, bank statement, original pay slip so on... so forth... Aiya, last minute baru bagi tau, yg aku pulak tak nak ambik tau... serahkan bulat2 kat abg. Menggelabah le prepare surat nak bg Dato' sign, kalau lambat kang Dato' dah keluar... dah dpt sign Dato' baru rasa lega... risau kalau2 dia tak nak sign sbb tak dak kena mengena ngan office matter, anyway... I attached together (printed from internet) list of docs requested for Visa application..
7.30 dah beratur kat luar embassy nak ambik visitor's pass... ramai gak... ada info kat luar tu : anyone yg temperature badan tinggi dr 38 celcius, batuk, sukar bernafas dan ada satu lagi I couldn't remember is not allowed to attend the interview... lecehnya. Nak masuk gate pun one by one (melainkan family)... scanned... baru boleh masuk bangunannya...Aku ingat ada le dia nak ukur suhu badan (kot lebih 38 lak), tp tak de punnn...
Ambik no kat dlm.. tunggu... then submit dokumen2...tunggu lagi....dipanggil to scanned finger print.... tunggu lagi... baru interview... perut aku dah lapo dah ni... Aku risau gak interview tak lepas, maklumlah... nama abg kat start dgn Muhammad... omputeh tu tanya... kerja mana, company's nature of business, purpose of visit, salary, children dan few more simple questions... Sib baik kami diinterview oleh mat salleh tu... ada minah salleh tu byk sgt soklan dia, dah la sound mic dia kuat... suma org leh dgr conversation tu...
Akhirnya... solosai... esok leh ambik Visa kat Wisma MCA.... sbl balik office, jom isik perut dulu...

2 comments:

lynn371 said...

wah bestnyer nak pg melancong.....nak ikut

Khairul Anwar Abdul Halim said...

waaa maklong...bile nak gy...nak ikuttt....kalu flight dr sini murah jek...huhu...jumpe kat sane...bert tu x kawen lagi..akan kawen la tu x lame lg..yg nwar follow bert tu ramai kengkawan die keje kat sana..most of them accountant.huhu..tu la..rase cam x nak balik athlone...makan best kat dublin..huhu...