Sunday, August 3, 2008

Welcome to San Francisco

Hmmm... la ni dah kul 1:22 am, hari Ahad tapi tak ngantuk lagi. Kalau ikut waktu sana kul 10:22 pm..... biasanya time2 cam ni masih belum sampai otel gikk... Tadi kami sampai rumah kul 10:30 am waktu Malaysia, tapi anak2 dan mak suma tarak... balik kg dan p Kluang (anak Achek kawin). Sampai rumah, terus call anak2, lepas tu msg2 tak sedarkan diri dah... tidooooooo... jet lag!!! La ni, tak ngantuk... lepas ngemas serba sikit, baik update blog.

Masuk dlm flight from S'pore to SFO.... tak ramai mat/minah salleh yg ada.. yg ramai Chinese dan ala2 Indian... tgk la tu, aku siap snap gamba lagi...kehkehkeh...


Makan-makan-makan dan makan... tapi tak sedap. Best lagi MAS nye... we requested for MOSLEM meal, semuanya nasik jerrr..and we don't have any choice


Alhamdulillah... dah sampai... kat Imegresen pun selamat, tak de apa2...cuma kwn abg (Rosli nama dia tersangkut sket... kena tahan soal siasat, dihantar ke 2nd post .... depa pick at random those yg first time dtg sini... Rupa2nya dekat situ dah ramai yg kena tahan. Patutle we all tunggu Rosli tak kuar2.... cuak gak... Bila nanti nak kuar dr US, Rosli tu nak kena report balik kat Imegresen.

Ni aku dan K'Hasni tgh tunggu Rosli kat airport tu le... sejuk beb! Kat airport ni pun hardly seen omputeh... still nampak ramai Chinese n Indian... Tak rasa cam kat SFO pun! Rasa cam kat Asean country jek.


Pas tu depa cari keta sewa, Hertz... sewa 2 bijik Camry... ada GPS lagik dlm keta, tu pun sesatttt... Sampai hotel kul 11 pm lebih (kat Mesia kul 8 am)... Letak barang dlm bilik, pas tu kuar balik...makan. Ada kedai Paki kat depan ni... pekena naan le... Masuk bilik otel balik almost kul 3 pagi... Esok sure ngantuk wehhh... Kul 7 janji kat bawah....



Ni hotel lobby

Ni no bilik kami

Ni biliknye... kena pasang heater...sejuk bangat...
So, esoknye janji tunggu kat bawah kul 7 am... Aku dan K'Hasni pun ikut skali g ke San Jose, journey dlm sejam lagi....

1 comment:

mommy anis said...

kak oiii....syoknya...tgk katil tu...emmm syok tido...sejuk lak tu....lagi sedap tido....tambah anak2 tak der...aman jek dunia kejap....

saya tak terpk nak kirim baju budak...kalau saya tau murah camtu..saya kirim leee...ringan aja pon baju budak..rugi...rugi..