Sunday, August 3, 2008

2nd day @ SFO

Hari ni ada Factory Acceptance Test (FAT) kat Juniper City, San Hose (California)... Aku ngan K'Hasni follow gak sbb rancangan dorang2 ni nak wat FAT 1/2 day jek....

Nak bertolak dah ni... Abg, Azim, Rosli dan Mazlan.. Ada 2 lagi tak masuk dlm ini gambar i.e Saiful dan Rashid

Sampai dah....

Pe-pe hal posing dolu

Mazlan kasik aku kunci keta kot2 aku nak round2... tapi aku lak pas kunci tu kat Kak Hasni.. biar aku yg study map guna GPS dan biar Kak Hasni yg bawak. Left hand drive tu... jln dia pun terbalik ngan kita... Kami siap salah masuk jln lagik, menyimpang arus... Thrill botol la...

Akhirnya sampai ke mall @ San Jose, Great Mall... Lapar tolllll, tak breakfast gikk. P minum kat Star Bucks... makan pastry. Kat sini Star Bucks sepah2 cam kedai maple jekkk.... bersepah2. Kat mall tgh sale tu... Aku beli kasut Sketchers USD 15 jekkkk.. Murah bangat sih... kalau convert RM50 lbh krg... apa lagi, rembat 3 pasang utk anak2 dan sepasang tuk aku dan mak

Dlm kul 12 lebih, kami pun patah balik ke Juniper... kot2 ye la betul depa ni nak wat 1/2 hari jee.. tapi, tak pun... tak sempat. Elok2 kami sampai... depa ajak lunch... rezeki jgn ditolak! Lepas tuh, kami pun round2 le sekitar situ dan tangkap gambarr....

Cantik dan wangi... bunga lavendar

Daun maple...

Posing, jgn tak posing
Bila depa settle dlm kul 4 lbh krg, kami pun menuju ke.... GILROY... tempat yg aku suggestkan... huhuhu... tercapai gak hajat aku... Dari San Jose, took about 1 hour more...

Sampai gak... tak sabar... tak sabar..

Ambik purse Coach satu USD 150... convert jadik less RM500 (kat airport KLIA aku tgk design yg sama RM 1175)... rambang betol mato den ni aihhhh

Baju budak2 murah giler kat Osh Kosh... USD 7 leh dapat... utk babies lagi comel2.. USD 2... fuihhh....gila aku tgk... tapi, aku tak dak baby.. nape la tak dak org kirim baju baby kat aku..

Mcm2 manapun, kat Gilroy aku tak beli byk sbb dah tak tau nak pilih... masa dah suntuk dan terlampau byk kedai... aku mengalah... Kedai tutup kul 9... itupun hanya sempat g satu kawasan jek... semuanya ada 4... surrender le... tapi tak puas hati sbb apa yg dihajatkan tak tercapai lagik... baju abg... baju anak2... Tapi satu yg aku pelik (ke aku yg tak update), semua baju / seluar tu tak dak yg made in US. Semuanya made in mcm2 tempat lain... Indon, Malaysia (pun ada gak), Sri Lanka, Mexico, India, Vietnam... tu yg mcm terpikir2 lagik tuh...

Dinner kat sini, makan sea food.... Lupa lak nak citer...yg sorang lagi tu Kak Mariam, wife Bakri. Bakri ni keje ngan Juniper kat Malaysia...sales director...

Pekena hot choclate time2 sojuk nih... wuiiii... sodapnya

2 comments:

muddymask said...

Hahahaha... welcome to reality!! Kak Kherun.. memang kat negara2 maju semua barang2 bukan dibuat dinegara mereka...kat New Zealand ni..susah banget nak cari Made in NZ...semua made in China!!! walaupon jenama glamour cam Reebok ka, Adidas ka ..semua!!!

rosacanina said...

ni den nak marah ni...kasut sketchers UD15 jer...den pi perabeh kat Midvalley ari tuh lebih 2 kali ganda reganya!