Sunday, August 3, 2008

4th day @ SFO

Hari ni acara sight seing... cam biasa janji kat lobby kul 7, dan breakfast dulu...

Japanese food... suka hati aku nak makan cam mana... semua campur sekali...

The city's most popular destination, Fisherman's Whard overlooks San Francisco Bay and the Golden Gate Bridge. Kat sini la aku beli souvenir...murah2...


Kat sini gak terletak Pier 39. It's crowded but worth visiting. Peminta sedekah profesional pun ramai..

Tak sempat nak naik bus nih... hop in hop off... tour SFO


Memories @ Pire 39

Bergambar ramai2.. yg pakai baju belang2 tu la Bakri... Dia ni dulu classmate abg kat UTM

Naik cruise ke Golden Gate dan Alcatraz


Cam tak caya dah sampai cni

Golde Gate Brigde - it's a 1.7 miles long.. one of US top ten construction marvels.. kat sini boleh drive, cycles and walk across the bridge


Senyummmm

Happy 11th Anniversary

Alcatraz .... Sometimes dipanggil The Rock!


View jarak dekat


....having fun to watch the sea gulls and sealions


Singa laut


Kat sini gak adanya Hard Rock cafe... Ajak pesan suruh beli t-shirt
Shopping lagi????

Ibu2 tanpa anak2nye... wife Bakri ni cikgu sekolah

Lunch @ `Crab House'... ni baru appetizer...

Yummy....yummy..

Hmmm....

Ni le peminta sedekah professional nyer....

Ni pun... Depa bukan mintak duit saje2... siap buat show lagik

Ni pun... robot kottt

Ni bangunan Transamerica Pyramid... the tallest building in US.. 48th floor
Lepas kenyang, balik ke town SFO... nak jln2 sekitar situ. Sbb esok nak balik dah... g Macy (dekat jek ngan hotel) and others shop nearby. Tapi tak belia apa2pun. W/pun ada sale, tp ttp mahal... Macy cni ada cam-macam, tak mcm kat M'sia hanya furniture n curtains jekkk... Kat sini dia one of the biggest mall. Baju2 kat cni pun `made in' negara2 lain...

San Francisco Chinatown - Located in downtown San Francisco, the Chinatown of San Francisco is the biggest Chinatown in US. Mana2 ada Chinese, gitu gak China Town...

Masuk je la kat cni...cuci mata... purse kunci je dah RM4000...

Cable car of SFO... operate 7 days a week, along century old routes... Tapi aku tak sempat nak naik sbb tak cukup masa... sampai Malaysia, rasa rugi sgt.. tu la sebok nak shopping jekkk.. Satu lagi... Lombard Street - the crookedest street on steep hills. Kat situ famous ngan beautiful flowers and landscapes dan jln dia yg mcm ular kena palu.

1 comment:

Khairul Anwar Abdul Halim said...

Wahahaaaa..heppi anniversary....alamak..kalah lak singa laut nwar...ado seko yo...maklong nyo banyak...muahahahahahahaha