Sunday, August 3, 2008

Continue ... 4th day @ SFO

Sambung balik... semalam sampai kul 4 pg update blog... dah rasa ngantuk dan penat, naik tido lee... La ni, anak2 dan mak tak sampai lagi dr kg.. Sebelum they all sampai better abihkan cepat. Kat sana bukan tak dak internet dlm bilik... ada (bayo USD 13 per day)... everyday subscribe tapi gunanya tak seberapa... hanya untuk contact anak2 pakai web cam... janji le ngan kakak suruh online kul 8:30pm (waktu Malaysia) dan kami kat sana kul 5:30 am. Dah la tiap2 malam tido kul 1am, ngantuknya bkn main... tapi demi anak2...kami bangun jugeee...
Ni sambungan a few pics pada hari keempat...


Situasi cam ni mana ada kat Malaysia

Bergambar di stesen cable car. Mulanya aku ingat cable car tu tergantung.. ala-ala kat Langkawi / Genting ... tapi rupa2nya kat atas tanah je.. apa2pun, nyesal tak naik sbb this is one of the famous attractions in SFO...

Sampai cni, ia akan pusing... punye la ramai tourist beratur nak beli tiket...

Cni pun org bersesak2...kedai Apple.. ada sales i-phone... murah giler2 punya USD 199. Kat Malaysia tak kuar lagi. Tapi kena register dengan AT&T (US telco), kalau tak regenya USD 499.... pun still murah... dah berhajat nak beli, tapi tak leh sbb kalau tak registerpun, still tak leh pakai outside US (kena lock)... and..tak dak stock.. Apa yg boleh dilakukan hanya membelek-belek aja...

Bay Bridge from the city view...

2 comments:

mommy anis said...

kak.....itulaa iphone yg saya nak kirimkan kat akak tempoh hari...tp ramai advice kata jgn...even dah unlock..tp tak semua application leh pakai....itulah kecerdikan apple...

apa2 pon iphone idamanku..tetap ku tunggu black market punya unlock...haiyarr...mimpi22 ooo...

Kherun Suhaila Saharbil said...

ha... tu pun one of the reason... tak suma application leh pakai ket cni..