Monday, August 18, 2008

Facebook

Selain dr blog aku nih, aku tak interested nak xplore mende lain sbbnya tak de masa... gmail aku pun jarang bukak... cuma lately nih start guna google calendar... baguih gak. Kwn baik aku sorang nih i.e Ekyn pulak dah lama tak update fotopages dia... She's now in Manchester, UK. Tu yg aku nak sgt tgk gambar2 dia kat sana, apatah lagi dorang ni kaki jln gak... Dah lama gak tak contact each other.... Yg aku tak paham, my emel to her never get thru... sampai la si Alie nih (adik Ekyn, opismate aku gak) bg facebook si Ekyn nih....
Start situ la aku join facebook, from last week. Nak masuk facebook tu kena register dulu (as usual). Aku register apa2 yg penting jek tanpa membaca lebih2... accept aje apa2 pun... At last, jadik la aku member facebook nih.... dan dpt la aku tgk gambar2 dia yg penuh warna-warni tuh... Seronoknya dpt merasa dok tempat org...
Then, hari Jumaat mlm, aku bukak gmail... ada invitation join facebook somebody... Bila diamati, kwn aku masa sekolah rendah dulu... Norasnita Mohd. Noh... nih kwn baik Darjah 5/6 kat Sek Keb Dato' Keramat (2)... lama dah lost contact... lepas Darjah 6 dia pi ke Sek Tun Fatimah... then ke UTM.. Then semalam, ada satu invitation lagi... dari Rosilawati, jugak kwn aku sekolah rendah dulu... dia ni lagi lama tak contact... abih sekolah rendah, terus menghilang... Dgr citer Rose pi sambung blaja kat oversea... and now working with TNB. Kami ni group2 badan besar le masa sek rendah dolu...Wah, bagusnya facebook ni, macam jejak kasih lak... Org buleh trace kita and vice versa... So, aku pun invite la depa nih baca blog aku lak....hehehehe....
Ada ramai lagi yg aku tak kenal nak add me as a friend... ada gak yg disuggestkan jadi friend... one of them, adalah APP kita yg comel.... Pn. Rohani Ibrahim... tapi aku biarkan aje.....

2 comments:

ummicaca said...

kesik ati pn rohani ibrahimmmmmmm....siannnnnnnn.....tak baik........

Kherun Suhaila Saharbil said...

Pn Rohani tu bukan invite akak... tu yg dicadangkan oleh facebook tu sendiri...