Friday, September 19, 2008

Bingkisan Aidil-Fitri

Petang ni ada majlis Penyampaian Bingkisan Aidil Fitri kat opis dan disusuli oleh Majlis Berbuka Puasa pula. So, persiapan bingkisan telah dimulakan dari minggu lepas lagi, i.e survey dan beli barang2 untuk diagihkan kepada semua warga MQA. Acara ni mmg diadakan setiap tahun dan kebiasaannya, tanggungjawab Biro Sosial... Aku ni, one of AJK Biro Sosial.... yang diketuai oleh Zeti...
So, Jumaat lepas dah beli kain sampin utk guys n order telekung utk pompuan... Dengan budget yang diberikan, we manage to get the best price for sampin as well as telekung. Telekung tu, kalau ikut harga asal, more than RM50... tp disebabkan ke`terror'an si Mawar membargain... (tak sangka pulok!), dpt la kami harga yg sungguh irresistible... ye la... nak kena simpan budget utk kuih raya lagi.... Penat wooo, survey kat Masjid India yg crowded tu, panas.... dgn berpuasa lagi... tawar-menawar lagi.... Hmmm, kalau ada yg tak puas hati tu... memangla.....

So, ni... gambar2 masa proses pembungkusan....


Guna paper bag LAN lagi... habiskan stock dan budget constraint.
Ini la org kuatnya... macam nak buat kenduri lak....

Penuh dah bilik aku nih.... sampai tak cukup ruang

So... we've tried our best to fit the budget... Petang ni, aku tak join lah sbb majlis start kul 5:30... agaknya sbb nak terus ke Majlis Buka posa kott... mulanya start kul 3.30, lepas tu tukar lak. Dah lambat cenggitu, tak dpt la aku nak join...sekian.

7 comments:

muddymask said...

nak jugak!! huhuhuh... miss all those things..

Kherun Suhaila Saharbil said...

Hmmm... masa tu, ada gak sebut2 nama Mask...

safa said...

timer kasihlah yooo...susah2 ekau yooo...dapek gak den telekung baru yihuuuuuuuuuu...n almond london heheheeh

ummicaca said...

uihhhhhhhhh... den memang puas hati, lebih ari tuh...hahahh... tahun ni best... thank u...

halinordina said...

TQ to all AJK, aku dpt tart nenas yg ketiga..hu.huu..nasib baik YB idris nak tukaq dgn almond london dia...tima acih..

tup..tup ptg ni dpt lagi almond london yg kedua dari IPT...bedal je lah..

Kherun Suhaila Saharbil said...

Dina... murah rezeki ngan kuih raya... tak yah tukarpun tak pe... satu, sendiri makan... dua, kasi mak... tiga, kasi mentua... settle..

camelia7677 said...

best2... nasib sy dapat telekung yang sulam nya putih.. hehe.. tak minat yg ada colour....

pas tu dpt tart lagik!! nyam2.. my favourite.

n jugak Tupperware... kih2..