Monday, September 29, 2008

Dah lama tak ke Balakong

Lepas kebumi arwah Bangah pagi tu, p jenguk mak mertua kat ctu2 gak... Umurnya klu ikut IC, 80 thn. Tapi K.Lang kata (kakak ipar, sebenarnya dah 82 thn)... Aku tgk, tubuhnya dah tinggal tulang jek... dah quite some time dia terlantar ... DOk ctu jap, then balik KL...

Sampai KL dlm kul 2.30pm, suma org tido (actually dlm keta pun, suma tido except abg yg drive)... Mana tak nya... mlm tadi tido kol 3am kat rumah Alang Jida. Dania lagi lak... tak tido langsungpun mlm tadi, agaknya dia takut tgk org meninggal kot.

Petang tu pulak, kami p berbuka kat IOI Palm Garden, Putrajaya.. Cantik kawasannya. Temanya apa tah... tapi ada la pasal Allahyarham P.Ramlee... Nostalgia P.Ramlee ke apa tah... Hari tu ke Saloma, kali ni ke P.Ramlee lak..hheehhe...

Kat tempat parking pun leh posing

Seperti biasa... model2 ku

Buka posa kat luar nih, tak pernah aku nak tangkap gambar2 mkn yg dihidangkan. Sebabnya... org terlalu ramai dan berpusu2 nak mengaut makanan2 tuh... tapi, biasa yg cenggitu mostly non-muslim. Lagi pun, aku pun nak ambik makanan gak dan nak melayan anak2 mkn....
Balik dari berbuka, p singgah Balakong ghumah Mak Su (adik mak). Sebenarnya mak tertinggalkan beg baju dia kat rumah Angah Aya tadi... pesan kat Mak Su mintak tlg bawakkan balik. Tu yg p menyinggah tuh... Sebenarnya, dah lama tak p situ... ye la, bila abg start belajo nih, aktiviti2 hujung minggu sungguh limited. Dah lama gak budak2 ni tak jumpa Pak Pen.

Hohohoho...Tu.... yg rambut dia ngalahkan Erin tu adalah Azwan, anak Mak Su yg sulung

Azwan ni kije Maxis... Tu tengah nenyeh2 tepon tu tunjuk application yg ada kat H/P dia... Bebudak ni, H/P canggih2, tak mcm kitorang... Hmmm.... bila aku nak pakai H/P idaman aku HDC nih..

Hmmm... Erin, rambut Pak Wan lagi kerinting lorrr...

No comments: