Monday, September 1, 2008

Merdeka & Ramadhan

Sabtu, spt biasa abg p class... sampai malam... Tapi, mlm ni yg paling lambat. Sampai rumah kul 11.40... Tapi, on the way abg tepon suh siap2 nak kuar pusing2 tgk bunga api... Mmg dah jd kebiasaan, bila nak sambut Merdeka @ New Year, mesti bawak budak2 ni pusing2. Masa sambut tahun baru ari tu (bukan la sambut.... tgk bunga api jek), sampai ke Tourist Centre, look out point, Hulu Langat... tapi sampai sana jek..hujan turun mencurah2...huhuhu. Jln sesak teruk....
Kali nih, tak le sampai ke sana... kami dok lepak kat lebuhraya bertingkat Ampang tu jer... as usual, jln penuh sesak.... ramai yg dah booking tempat yg best2. Slalu dlm keadaan cam ni aku terfikir...kot2 ada org yg tgh emergency, cemana depa nak lalu? Mmg semuanya berhenti dan mati enjin keta.... jln dah block! Tapi enjoy la suasana cam nih.... anak2 pun seronok... Unfortunately, tak tangkap gambo cuma bawak camcorder jek.....Tapi, tahun ni percikan bunga apinya tak begitu meriah le.... budget tak cukup ke? Ontah le...
So, hari ni first day posa... Di kesempatan ini nak ucapkan selamat berpuasa pada semua yg membaca blog den nih... esp pada yg jauh diperantauan (sodih lak word `perantauan' nih...). Pada anak buah den, Nwar... dan jugak kawan den Mask... at least Mask bersama2 famili dan dikelilingi rakyat M'sia gak.... tapi Nwar??? Sorang2 jek kat sana.... dugaan... Tak pe Nwar, u're the choosen one! Sama2 lah kita grab sebanyak mungkin pahala dalam bulan Ramadhan ni, dimana jua kita berada...

2 comments:

safa said...

hehehe...bunga api kurangkan...bajet tak cukup kan kene berjimat...kalo tak jimat kang next election kene guling terus lak hehehehe

Khairul Anwar Abdul Halim said...

selamat menyambut ramadhan al mubarak dan selamat berpuasa! xpe mak long..nwar kat sini layan jek!!huhu...luv you all!!