Tuesday, November 4, 2008

Dah selesai operation

Semalam aku dan hb cuti.... kan kakak punya operation day... Pagi2 lagi dah keluar rumah (b4 7am) nak g spital. Operation akan mula kul 9am, tp kul 8.30 still tak settle ward registration. Actually kami sampai cepat, tp sbb registration counter tak bukak lg, so kena register kat ANE (accident n emergency), tu sbb nama lambat dipanggil utk register. Aku tgk kakak cool jek..

Kami mintak single bedded, tp semuanya dah penuh... jadi masukla two bedded nyer... Bila naik ward, nurse tu dah terkocoh2... sbb katanya Dr dh sound! Lambat!! B4 g OT, nurse check blood pressure kakak... tinggi katanya...130. May be sbb dia dah start nervous... Aku rasa tgnnya...sejuk...
Relax la kakak... kan Dr kata tak sakit
Ready utk ditolak ke OT
Kami request nak tengok (hb laaa... aku tukang request, aku sendiri penakut nk tgk) tp Dr tak benarkan sbb sbl ni ada parents yg collapse dlm OT.... So, aku request agar hb temankan kakak until dia tido (pengsan sbb dibius)... Dr kata ok.. Masa tu dh nak kul 9 am... Dr kata, 45 min nanti dtg balik

Sementara tunggu kakak, kami pun p la carik bfast kat cafe G'gles.... Tapi, bila glance thru the food prices.... wohohooooo... mahainyer.... tak terbayo rasanya.. bukan.. tak sanggup nak bayar wehhhh.... Can u imagine? Cost of plain rice .... RM9??? Fuhhh... kalu letak itu...ini...? Last2, beli kat gerai tepi2 lorong (still dlm G'gles) .. reasonable price... sebungkus nasi lemak biasa RM1.20. Hahahhaha... ok sgt2 la tuh... Bila dah kenyang, kami pun jenguk le balik anak dara sorang tuh...

Tak lama duduk, namapun dipanggil... just on time. Kakak dah sedar, tp masih lalok sbb ubat bius... Aku tanya, sakit tak? Dia kata sakit tekak... Ye la, operation dibuat melalui mulut... camera masuk kat idung.... Lepas tu, dia tido balikkk...

Haaa... ni dah sedar... tekak masih sakit, tp lapar sbb start posa dr mlm tadi

Petang... dtg lah yg lain2...

Mlm, abg temankan kakak tido... Aku tido kat rumah ngan yg lain... Dah mlm, baru dpt tukar single bedded nye... Baru la selesa.... Semoga kakak akan lebih sihat slps ni ... Amin.

5 comments:

maskjask said...

kak kherun,

semoga kakak sembuh sepenuhnya dengan segera...macam2 la pengalaman sebagai ibu, sementara nak besar anak2 kan...

Kherun Suhaila Saharbil said...

Tq Mask... la ni dia dah ok dan selsema dia pun dah almost recover... Sukanya dia dpt MC 4 hari... tak pe sbb exam dah over

mommy anis said...

syahirah....aunties tgk syahirah dari kecik...sampai dah anak dara nih....muka maintain mcm ibu...

anak2 akak...semua manis2 belaka...ikut mak pak dia laa nih...

kak...cost opt berapa??? gleaneagles tu!! even cover..nak gak tahu nih...

Kherun Suhaila Saharbil said...

Dlm RM3,500.. single bedded... tp insurance bayo

Don & Nor said...

wah3x...nasib baik insurance cover kan...klu x...gaji sebulan pun x dpt cover tuuu...moga2 lps i xde mslh lelain kan kak...utk kakak..smoga enjoy cuti sek. x lama lg ni..