Wednesday, November 19, 2008

Kurang Ashem!!!

Setiap pagi as usual, abg turun dulu ke kereta.... sementara aku memesin rumput eh kain... (biasanya perkataan memesin ni guna pd rumput jek, kannn). Dan biasanya, abg dah dok tunggu lam keta.... tapi pagi ni aku tgk dia bercekak pinggang kat depan gate..... Huh! Apa hal lak ni? Enjin keta tak leh setat ke apo?

Rupa2nya, itu olang (olang mana tah)... sudah kasik hangin sama itu laki den.. Ada mamat mana tah, dok lorong mana pun aku tak tau... telah dgn selambanya mengizinkan anjing dia melepas betul2 depan rumah aku.... didepan mata laki den.... Apa lagi, berasap la kepala dan telinga kekasih aku tuh!!! Grrrrr.... Ada dlm 4 ketul besar oiii..(uwek! aku tak leh terbyg2 benda cam gini... uwek!). Apa lagik, abg pun halau la anjing tu yg tgh dipegang talinya oleh tuannya.... dgn tuan-tuannya sekali..

Bila aku kuar rumah tgk muka abg bengang... Bila dier citer balik, akupun bengang gak. Ada ke sengaja biar anjing dia berak depan rumah orang walhal dah nampak tuan rumah tu ada depan mata... apa jenis org daaaaa.....uwekk

Ntah apa tah yg laki aku cakap (masa tu aku tak turun lagi) .... tak lama lepas tu, dtg la mamat tu bawak tisu, kutip najis mughallazah tu balik... uwekk... Bila abg dah nampak dgn mata kapla dia sendiri yg mamat tu dah kutip mende tuh..uwekkk... baru la kitorang beredar... uwekkk..

Sesape yg tak tau... org2 yg bw anjing dia jln2 pagi2 @ petang2 tu sebenarnya adalah untuk bagi anjing dia melepaskan najis di mana2 yg anjing tu suka.. hampeh betul!

9 comments:

safa said...

jgn lupa soh dier samak sekali heheheheh tau ke dier konsep samak tuh...elok dilempang je tuannya tuh biar senget muko dio...huh zalim cadangan nih

maskjask said...

kalo lempang tak faham jugak...esok malamnya hangpa pulak pi bubuh barang serimbun dua kat depan umah dia..uwekkk..

Entah apa kenanya depa ni..saya pernah tengok puak cha ya ni, dengan selamber jer melondehkan suar anak lelakinya diatas tong sampah ditengah2 pasaraya (berhampiran benches org ramai duduk tu..) dan disuruhnya budak itu kencing masuk dalam tong sampah sambil berdiri (dia angkat budak itu)!

Haa...cuba bayangkan la buruknya perangai..orang keliling ni penuh..semua pakat takut2 merecik air kencing ke tubuh masing2..bodoh soin betoii!!

ummicaca said...

saja la....depa ni nak tunjuk kurang ajarnya..... nak tunjuk kurang ajar depa saja...tak tengok kita kurang ajar lagi...ish! benci tul aku!

Selly said...

kak mask.. itu yang puak cha ya..
yang saya jumpa last month.. bangsa kita sendiri.. sesedap hati jer suruh anak dia kencing depan restoran kat Seksyen 3 Bangi.. apa nya manusia la!! dah la kita ada masa tu lalu kat situ.. siap senyum tanpa rasa bersalah!!

Laki den soun direct jer kat dia suruh amik air kat dalam jirus semula.. huh geram2!!

ceni therebeq said...

Aku nyer cadangan plak pasang je periuk api ke perangkap samar ker kat dpn umah tuuu, bila dia nak melepas je terus melotoppp.. pada muka... mesti dia serik dahh... jgn korang yg melotop plak udah lerrr...

YaNti ArShad said...

kita ni sama kes lar.. semalam laki aku terlanggar anjing masa kat highway! bayangkan anjing tengah highway! entah terlepas dari mana, tak taulah. mujur time tu tak ada kereta kat belakang and depan. habis plat kembara aku tercabut, melayang entah ke mana!

Don & Nor said...

ha'ah..penah gak kes cam yanti tuuu...time nak smpi tol sg. besi...komek keto laki den...

mommy anis said...

ya kak...mmg pon...dia soh anjing dia berak...tu yg bwk ronda2 tu...

kurang ajau punya anjing....ehhh sliap...anjing tak dosa...kuang ajau punya TUAN ANJING...

safa said...

tp kak kherun ni very detail la...siap kira berapa ketul kahkah...maklum la x officer jaminan kualiti ...huahua