Monday, December 29, 2008

Macam2 citer

Ermmm, lama tul ghasenya tak nyentuh blog nih... last n3 masa 23 Dis ari tuh... Sekali-sekala ada le jengah, tp setakat jengah jek.... tak update punnn... Facebook (FB) pun sama.... kang, klu skali aku dah surf, alamatnya.... lama la aku berteleku di dpn lap top.... sudahnya, keje apa pun tak jalan...

24 Dis (Rabu) aku keje tp abg cuti (kena abiskan cuti, klu tak forfeited... rugi). Lunch time, kami i.e wakil kelab kebajikan pegi rumah amal Baitul Kasih, naik coaster MQA... Tp aku tak bw camera time tuh, so guna camera si pengerusi Biro Kebajikan a.k.a. si Zeti... Nk masuk gamba dlm blog, kena la tunggu Zeti kasi gamba kat aku.... Tapiiii... aku rasa sangsi laaaaaa...... Biarlah, hanya Allah yg maha mengetahuinya..

Petang tuh, abg n anak2 jemput aku kat opis... pas tuh...trusssssss g Low Yat... cari pengganti henpon yg ilang. Beli la.... 2 terussss.... cap n model yg sama... huhuhuh... bepeluh siottt masa nk bayo... satu utk aku, satu utk en Suhaimi terchentaaa..... Hp abg yg lama, diturunkan kpd anak dara kami.... Kul 11 mlm baru sampai rumah..

Henpon baru... PDA actually... Babai la PDA aku yg lama.... Buku kecik ni (dh byk x tuka dah), sentiasa ada dlm hand-bag aku... Aku dah praktikkannya sejak zaman2 blaja lagi... Kali ni, seiring dgn kemajuan teknologi, aku pun berubah la seadanya... walau pon dh agak ketinggalan.... heheehhehe....

Tehegeh2 aku nk pakai gadget baru nih.... Sampaikan pukul 1.45 am pun aku ter`call' si Kima... (kami mmg jenis tido lambat time cuti)mak aiii... bukan Kima jek... sepupu aku pun... Aku nk tekan bende lain, lain lak peginya... man-man lorrrrr....

25 Dis... p kawin opismate i.e. Wani.... Slamat Perantin Baru Alwani.... Moga berbahagia hingga ke akhir hayat... Aku tak bw camera, tangkap la gamba si Wani tuh guna henpon baru nih... tah jd gamba apa tah... tension aku... (sabo...sabo...). Gambo Wani tu jd awalnya... tp tah cemana aku ter`encrypt' kan dia... langsung la muka si Wani tu jadik setengah jek..... huhuhhuu....

Hari-hari seterusnya... menjalankan aktiviti2 yg byk kali tertangguh.... servis MyVi... servis n tuka timing belt Kancil... beli buku skolah... beli baju/peralatan skolah... kemas rumah (tingkat atas skali) yg dh lama tunggang langgang since b4 g HKong ari tuh....

Sbelum ke HK ari tuh, kami panggil pest control tanam chemical tuk prevent anai2 nih... rumah aku diserang oleh anai2 dgn begitu teruk skali... sebelum raya hari tu dah buang 2 almari... kali ni buang lagi 2 almari.... Korang bayangkan lah... nak tanam chemical tu, kena drill lantai tu 2 kaki ke bwh tanah.... Pas tuh, antara lubang ke next lubang 2 kaki lagi.... buat sekeliling rumah... Pengsan aku dan laki aku mengemas.... byk buku terbuang sbb dh di ngap2 oleh anai2....

Lantai yg dh ditebuk..... dan almari yg dah rosak teruk

Dan peralatan2nya....


Geli sungguh melihat anai2 yg montok2 tu kannn....Psstttt... agak2nya, anai2 ni naik tak hengat punya sbb dia dah dpt alamat yg tanah nk runtuh kat area tu kottt....

3 comments:

ummicaca said...

sib baik kita ni tak leh makan anai2 cam tenggiling tu... kalau tak musti itu kherun sudah kenyang ngan lauk anai2...wek...aku lak yg nak muntah...

p/s: kat umah aku pon ada gak... geram tul!

safa said...

wawaawa...bergayo ngan pda baru yo... jgn ilangkan pulak laie yooo

YaNti ArShad said...

kherun,

cepatnya anai2 ngap rumah ko. dah berapa lama ko duduk kat umah tu? rumah aku dah 10 tahun, tp alhamdullh.. belum lagi kena serangan anai2.