Friday, December 5, 2008

Part IV : Disneyland... here we are!!!

Hari Ahad 30hb adalah hari yang ditunggu-tunggu oleh anak2..... hari ni la kami semua akan pergi ke Disneyland. Pukul 9 kami check-out dr Gold Coast hotel dan menuju ke Disney Hollywood hotel lak.... Kata Tommy, this hotel is pretty expensive ho.... Kitorang ni asyik berpindah-randah je kejenya.....
Sampai hotel, letak barang je dulu sbb check in kul 3pm... Lepas tu... take a break...posing lu
Pas tu... pe lagi... ni depan pintu masuk
Disneyland HK adalah yang palingggggg........... kecik sekali, heheheheh.... Tetapi, w/pun kecik... dengan pelbagai karenah dan ragam dr anak2.... tak semuanya kami dpt teroka...
Kat sini, ianya terbahagi kepada 4 kws iaitu Adventureland, Main Street USA, Fantasyland dan Tomorrowland. Setiap kws ada attractionsnya sendiri. Makanan luar tak dibenarkan masuk.... dan kami sekadar makan roti / pop corn dan hot choc utk alas perut...
Ada byk kedai souvenir dan pricenya buleh thn mahal
Sibuk je nak enterframe, kannn... babai2 lg
Nak bergambar dgn disney's character sikit punya payah sbb looongg que
Main Street USA
Orbitron the flying saucer
Kereta letrik
Kat blakang tuh... Tarzan's Treehouse
Ni nak tengok Festival of the Lion King
Festival of the Lion King
Nak naik rumah Tarzan
Ni dekat It's a small world
Masuk dlmnya.... ada mcm2 puppets, patung yg bersuka ria sambil nyanyi
it's a small world after all...
Mad Hatter Tea Cups
My lovely princess
Riding Cinderella Carousel
Bagi peluang la... dr td membabai-babai
Show the Golden Mickey
Disney on Parade
Acara paling kemuncak adalah pertunjukan bunga api berlatar belakangkan Sleeping Beauty Castle.... tapi, disebabkan badanku sudah mula menggigil2 dek udara yg terlalu sejuk dan jugak sbb demam smalam dtg balik.... dan juga Erin telah tertido.... makanya, aku dan mak dan Erinpun berangkat pulang ke hotel menggunakan shuttlebus yg disediakan....
Manakala abg, Dania dan kakak masih tinggal menikmati suasana yg entah bila akan dirasai lagi... Ibu balik dulu... tak larat... Sampai hotel teru kedebom!!!! Esoknya berangkat balik ke M'sia, flight kul 2.30 pm....
Sekian melaporkannn...

No comments: