Wednesday, January 7, 2009

Erin mula sekolah

Erin dah start skolah.... tak jadila nak masukkan dia ke Q-Dees sbb satu QD dah pindah lagi jauh, dua QD dah tuka mgt... new mgt tak kasi guna bas skolah lain melainkan dia punya.. pas tu tak de foods provided... lapar la budak2 tu... ye la, pepagi manala budak2 ni lalu nk mkn... klu bw mkn dr rumah, mesti makanan budak2 ni berbeza dan banding membanding antara satu sama lain... klu tak bw kang, lapar la pulok....

At last, kami decide antar tadika kat depan Giant kat rumah tuh... Tadika Mekar Ilmu TIC.. TIC stands for what aa?? Tadika ni ada byk branch jugakk... aku rasa, surrounding dia is better than QD dulu... registration fee murah dr QD. Setting dia baguih - roomy and proper ventilated... tapiiii... school hours dia lamaaaa... 8.30 to 1.00... Jumpa lak Wardina yg jugak ngantar anak dia ke sini....
Tapi...... Erin tak nak ditinggalkan... siap tarik2 baju dan bergenang2 air mata.... tapi, sib baik dia tak berdrama mcm Dania dulu... puas la dipujuk2... tapi, biasa la kannnn... first time ditinggalkan, kebanyakan budak akan mcm tu... rasa insecure... Masaaaaaaaammmmmm jek muka dia... gamba ni pun aku tangkap curi2, klu tunjukkan muka... start balik la dia nangisss

Hmmmm... rambut Erin cantikkkk... aku suka rambut Erin (sori la syok sendiri). Rambut dia kerinting dan gulung2 kat hujung2... kat bhg atas tak la curly ngat. Tapi kannnn, susah sgt nak sikat dan ambik masa yg lama... sian dia... dan dia punya habit adalah main rambut dia dan jugak rambut aku..... itulah tempat dia lepas gian.... So, aku ingat... dgn m'gunting rambut dia, senang la nk sikat sbb bhg yg kerinting sgt2 tu dah dipotong.....

Tapi sebenarnya sayang nak potong sbb rambut dia ambik masa yang lama utk pjg. Rambut yang ni pun tak penah ptg since lahir... eh, ada la skali dibotakkan... tapi lepas tu tak pernah...

Disebabkan nak sekolah ni... aku pujuk2 dia agar rambut tu di gunting... alhamdulillah dia setuju.... tak sangka lak aku sbb sbl ni aku pujuk2 dia merayu2 agar rambutnya tak digunting.... satu sbb itu la tempat dia melepaskan gian dan dua sbb dia takut... tapi, kali ni ok lak dia... aku nk gtg rambut pun kena mintak restu dia dulu....so, kami pun htr la ke kedai gtg rambut turun temurun aku... sejak aku form 1 aku gtg rambut kat situ (Wangsa Maju)... cina tu dulu gemukkkk skang dah kurus (sompek laie den nk ngomen...harharhar)

Saat yg mendebarkan....
Oooooppppsssss!!
Sedih kerrr....

Hopefully lepas ni senang nak sikat sbb bhg atas ni agak lurus...

Aiikkk??? Kerinting balik???
Hmmm... mmg kerinting.... kelihatan makin tembam
Tak pe laa....masih kerinting.... berambut pendek yang kerinting.... nampak cekci lak anak ibu...

3 comments:

mommy anis said...

cutenya dak erin nih....

dah besar yaa...dulu kecik2 auntie dokong2...alahaiii...windooonyaaa

Marliana Hamzah said...

Tanya blh???brapa eik byr pendaftaran gan monthly brapa???

Kherun said...

Maaf Marliana... saya pun dah tak ingat, lama sgt dah tu... Erin ni pun dah nak masuk Std. 4 next year...