Saturday, January 3, 2009

Orientation day

Hari ni hari orientasi Dania... Pengalaman dolu masa masukkan dia ke Q-Dees (5 thn) cukup menguji kesabaran... mula-mula cam brani tp lepas tuh.... jeritannya bisa menggegarkan banglo 2 tingkat tuh..... mak aiiiiii. Klu diingat2kan, rasa klako wehhh...

Masa tu puas pujuk2.... teacher pun pujuk2... classmate dia sorang pun x de yg nangis.... Dania suh aku duduk skali blajo kat situ..... mana buleh... ibu bayo utk sorang je... pas tu sumer student kecil2... mana ada org tuo bangka masuk kelas nih.... dia tak leh accept... katanya...pleaselah ibu.. ibu...ibu....

Yg teachernya pon pujukkk... Dania gud gal.. mummy will wait 4u downstairs...mummy dun go anywhere... mummy can't stay here...bla..bla..bla... n teacher pon soh aku pegi.... Aku pun tinggalkan dia...

Pas tu... dia kejar aku cam org histeria... jerit2 panggil aku... MUMMY....MUMMY.... hahahahhaa.... sejak biler lak panggilan `ibu' betuka jadik `mummy'... :P?????? Teacher tuh terus tutup pintu class.... Pandai tol teacher dia tu... skejap je, anak den dh pandai speaking london..... Hati aku rasa kesian gak... tak sampai ati... Tp abg kata... biarkan dia... biarkan...

So, utk kali nih aku siap apply cuti 5 hari .... sib baik bos ok (klu bos lama sure gerenti pasti byk soal). Tapi kat borang cuti tu aku siap mention...`saya akan mula bertugas lebih awal sekiranya keadaan terkawal'....heheheh. Ye la kannn... dgn Dania yg unpredictable... dan Erin yg nk masuk tadika... Erin nampak cam ok tp x tau ler.... Erin pun tak diregisterkan lg.

Dania.... aku rasa dia okeh...tapi tak leh caya lah..... Pagi ni (utk orientasi) Dania bersemangat bgn pg... actually dia skolah ptg, tp orientation ni dibuat belah pg... Sampai skolah, she's still ok.. taaaapiiiiii... bila aku htr dia ke class n nak kuar jek dr kelas tuh.... dia buat dahhhhh... dah agak dahh....... dia tak nak lepaskan tgn aku nih.... mata dia dh berkaca2 mohon simpati....sabo jek la.....

Tapi, aku wat tak reti jek.... aku kata kang aku lak kena marah ngan cikgu tuh... Aku pujuk sket2 dan terus keluar..... berdebar2 gak aku kot2 dia buat drama lagik, bkn leh caya dia nih.....heheheh... dan aku pun berdiri jek la tepi2 class tu sampai kena halau dek cikgu tuh soh p dewan dgr taklimat.... aku tinggalkan ajer dia...sib baik ok....

Tgk muka sedih dia tuhhhh...... aku suka tgk gambo Maisarah dlm blog Dibo-dibo... senyumm je... Dania... senyum la....
Dah start ujian dah....
Pas tu... balik, register sek ugama lak.. Ustazah kata start lambat sket, 12 Jan sbb surroundings yg masih berserabut.... Sekolah ni berhampiran dgn landslide ari tuh.... Masa kitorang kat situ, MPAJ dan kuncu2nya tgh sibuk buat balik jln utama yg tertimbus dulu.... berlori-lori lori masuk... Most probably, esok jln ni buka balik...

Skg ni masalah Erin lak blum setel... aku ingat nak register kat Q-dees gak, tapi disbbkan ia hampir sgt ngan kws landslide tu, makanya QD tuh diarahkan berpindah oleh HQ dan atas masalah2 yg aku pun tak tau, Pn Zihan (principal) tu dah jual (ye ke??) kat org lain.... kat tadika Step by step (nama lama... skg QD laa) dkt area rumah arwah Hani Mohsin tu...

Bila td abg dtg taklimat by Pn Zihan tu dan ramai parents lain kat new base.... abg kata cam tak gitu meyakinkan.... so kami decide... cari tadika lain lah.....

1 comment:

ummicaca said...

aizat pon bila 1st day sekolah semalam, menangis2...dah la dia paling besar kat situ, dia lak nangis...ketara sungguh menangisnya dia...

adik dia aisha (5yrs) pon relaks aje aku nengok, abang dia plak over...