Saturday, January 24, 2009

USJ

USJ? Ha? USJ Taipan? Kat Jopun pun ado USJ ko? Ha...... bukan USJ kat M'sia nuuunnn... Universal Studio Japan.... Omak! Anak omak ni pun dah meghaso pi Univ. Studio.... cumo bezo eh, US ni kek Jopun dan Mawi tak do...hahahahah

Makanya pada hari Sabtu yang cuti inih, bergerak la kami berbondong2 pegi USJ. Sumer pegi except Nazrun yg tak brapa sihat. Harga tiket lbh kurang RM200 itu pun selepas diskaun 1000 yen. Korang jgn ingat JICA yg seponser plak... sendiri mau ingat dong!

JR stands for Japan Railway


Errrr... belum redi lagik!


Haaa..baru redi. Asalnya aku yg nk bergambo ngan anak2 Jopun ni, alih2 berduyun2 serbu


Main entrance


beli tiket dolu... Peace Farah!

Lepas beli tiket, kami berpecah ikut kepala otak masing2... ye la, jln ramai2 payah kan... so, tak yah tunggu menunggu... Lepas2 ni, tgk gamba aku jek la.... layannnnnnn

Woody Woodpecker


ET


Tak crowded sbb sejuk sgt, suhu -ve 2 klu x silap


Elok aje kami kuar dr Spidermans ride, tetiba rasa cam ujan pulak... aisey.... payah la nak gerak cam ni. Tapi, bila diamati betul2, gupa2nya...... snow hohoho...... wahhhhh! Bukan main suka lagi mak cik 2 org nih (aku n Fiza).... bukan kitorang je yg suka... org2 Jepun ni pun suka... Pe lagi, posing la kami dgn harapan nampak la snow yg jatuh dlm gamba (w/pun) dh tau tak nampak... Tapi nk cuba gak... Akhirnya... mmg tak nampak pun.... nampak aku je yg tersenyum lebarrr...hihihihi



Asalkan nampak mende lain sikit.... nak posing... Yellow Cab
Sape la nih.... I wonder...:P


Nampak tak ride yg menggunung kat blakang aku tuh? Tengok aje dah tau ngeri.... ku naik mesti rasa nak tercabut nyawa.... tak koso la den oiiii



Back to the Future


Jalan2 kat San Francisco Street, ternampak lak gambo ketam ni hah... sebijik cam kat SFO dulu.... Teringat masa aku n abg gi SFO end of Jun last year.... My Lokong... tengok ni! Sebikik seketul, kan laling.....



Pier 41


Masuk pulak ride Jurassic Park.... wuuuuuuuuuh.... kecut perut lorrrr...menjunam dr tempat tinggi dan jugak lencun... org lain pakai rain coat, yg kami cover pakai winter jacket jek..

Korang mesti boring tgk gamba aku sensorang kannnn... sbb akupun sebenarnya boring tangkap gamba sensorang... tapi nk wat cam ner... dah berpecah dr group yg beso utk memudahkan pergerakan... akhirnya aku tangkap gamba Fiza dan vice versa... makanya... tengokla gamba dino ni lakkkkk



Ni gambar2 kat water park... Action Movie









Jaws ride






Malam dahhh... daaaaaa...




Dapat pengalaman sekali seumur hidup p Univ. Studio pun jadiklah....

So, next week Tuesday.... kami akan ke Tokyo pulak. We're supposed to stay @ JICA Tokyo tp bilik dah fenuhhh... So, well stay @ Yaesu Fujiya Hotel.... betul2 tgh2 town... Jarak antara Osaka dan Tokyo dalam 500km dan kami akan menaiki Shenkansen (bullet train) yang bergerak selaju 200 km/j... plus minus la....

1 comment:

ANA FARHA said...

ermm... seronoknyer berjalan2 di sana... :)