Friday, February 6, 2009

Closing n Farewell Ceremony

Semalam, Khamis (5 Feb), seharian ada presentation... dari pagi ke petang... Aku selitkan sikit2 gambar taken during my group's presentation....

Tu la Prof Lau...
Ptgnya, aku kuar g Namba... Jln2 menghirup
angin sejuk Osaka...tah bila nk sampai sini lagi...
So, today ada evaluation meeting (we evauate the course as a whole)... closing n farewell ceremony. Terserempak lak ngan peserta dr .... aku pk jap..ermmmm... tah, lupa dah... Nikaragua ke apa... Masa balik dr Namba mlm td, kami dah berkwn2 ngan depa nih.... Yg tinggi tu Heidi dan sorang tu namanya Jennifer...

Masa evaluation meeting... sempat posing...
Wakil2 dr PREX
Lupa nak citer dulu.... kami Msian kat sini ada 2 group... satu group Junior Officer n satu lagi group Tourism. Kami dtg sama-sama.... tamat kursus sama2 dan balik pun sama2...

Nak terima sijil
Org2 kuat PREX / JICA... yg pandang camera tu pandai cakap
BM sbb dia dok M'sia 4 tahun keje ngan Panasonic...
Our lovely coordinator... Yagi n Higashiura (Henry...:P)
With Miyuri (Maya) dan Sugawara dr PREX
Tak abih2 ngan group photo
Pas tu... makan time.... they prepared halal food for us...
kat JICA ni mmg ada disediakan halal food
Pengucap... errr... pemberi ucapan
dan pendengarnya....
Baca doa pun sempat sengeh lagi...tgk kakak tourism tuh ha
Hari tu aku ada cerita kan... yg si Henry ni makan petai kat rumah En Jasni tuh.... dan dia ni first time merasa itu petai dan amat suka sekali ngan petai tuh... Pas tuh, tadi dia citer... lepas mlm tu, esoknya dia balik rumah... dia kata... wife dia tak suka dia sbb bau busuk petai tuh... muakakakaka.... sahih dia ni tak gosok gg dulu.....

Pas tu, budak2 ni citer la yg sebenarnya kami panggil dia Henry behind his back.... Dia kata `Oooo... really??? Why don't u tell me earlier? I like that name...' Pas tu dia pun practice la if later ada new course, he will introduce himself `Hello... I'm Higashiura... but you can call me Henry'... hahahahah

Gambar2 terakhir bersama... Higashiura....
Miyuri a.k.a. Maya (Maya ni pun org M'sia kasi nama)
And yg plg disayangi..... Yagi... sedih wooo masa ni...
TQ Yagi san....
Maka... berakhirlah sudah episod aku dan Fiza disini.... Pengalaman yg amat berharga buat kami dan rasa amat-amat bertuah kerana terpilih dan diberi keizinan dr bos kami untuk join program nih.... Esok, pukul 7 dah kena berkumpul di lobi.....

Yg sedang bersarang di dlm kepala otak sumer org adalah..... berapalah kena bayo utk excess baggage nih.... Seperti yg telah diwarningkan... kat sini tak de tolak ansur dgn lebihan muatan... 20 is 20 n that's it. Klu lebih... bayo.... klu tak silap 2000 yen per kg. Hand carry luggage plak... max 5kg....

Aku???? Total 30 kg... muahahahaaa.... ni tgh nak reject2 apa yg patut....huhuhuhu

8 comments:

Farah said...

Kak Kherun, ade org tue kata beg dia lebih 30kg, tp smpai kat KLIA sempat lg pegi soping!

Kherun said...

ngehehe.... apa nak wat...tak leh tahan...

mommy anis said...

jipun nih pandai kan...tahu halal haram makanan kita kan...

Asmiza Supar said...

Kak Yun.. salah sorang peserta dlm gambar tu org UiTM kan.. kak Farah...

Kherun said...

Mimie... ye la...

Kherun said...

Mimie... ada sorang lg dr UiTM Melaka... Jona... ada kenai ka?

YaNti ArShad said...

kherun

i tagged you. visit my blog.

p/s: tag dulu pun tak jawab2 lagi....

Asmiza Supar said...

Kenal.. kak Jona.. sangat kiut orgnyer... sechumel namanya.. he hehehe... ka yun Pun apa kurangnya.. tetiba teringat induksi...