Tuesday, February 3, 2009

Hari-hari terakhir...

Semalam (Isnin 2 Feb), kami dibawa melawat Panasonic (lagi???)... Hari tu kat muzium dier @ Kadoma city... kali ni kat Panasonic HRD Comp kat Hirakata city.... kuliah pasal Position n Role of Junior Mgt in Private Comp...

Ni kantin dia
Surrounding...
Group photo
Petangnya tak de class, tapi ada aktiviti discussion.... preparation for presentation. Hari Khamis ni ader presentation, moderated by Prof Lau dr Reitaku University..... Prof Lau ni Malaysian tp dah stays in Japan for 25 yrs... ye ke? Tak ingat lah...

Hari ni... pegi kuliah kat Rihga Royal Hotels... hotel mewah kat Osaka ni... yg mana mengikut presentationnya, ramai world's leader dah dok sini including Tun Dr. Mahathir Mohamed. Memang ekslusif tempatnya.... tapi kat Malaysia pun apa kurangnya....

me n Henry.... muahaha... dia tak tau we called him Henry
Layan jek la gambar2 aku ni ha
Pas tu belah ptg, kami dibawa melawat ke transportation company, Kounoike Transport comp... Lecturenya agak memboringkan... tapi, aku tak ngantuk lak sbb aku tgk org lain lebih mengantuk.... bila time break aje, si Jona nih terus pengsan... kroh... kroh...

Kat JICA ni ada free class that we can join mcm Japanese class, flower arrangement, cooking class, tea ceremony dll... waktu petang, lepas abih class....baguih kan... so, tak dak la bosan klu dok sini... masa was fully utilised. Tapi, aku tak berminat utk join melainkan Japanese class (hari tu) dan tea ceremony...

Tapi, ari tuh masa nk register.... tempat dah fully booked. Ada 10 tempat dan 5 utk waiting list. Semuanya dah dipenuhi oleh our classmates.... class ni bukannya ada selalu, twice a month ajer... nk tunggu next session, kami dah balik.

Aku tak kira... aku tanya gak kat Yagi san if she could do something... buleh nyelit atau tak.... Yagi san yg penuh bertanggungjwb dan berdedikasi cuba utk arrange kan something... at last, dia kata... "U can join as an observer but not as the participants since the class can only cater for 10 students... but I'll try my best..." So, aku dah rasa malas dah... yg pastinya aku (dan Fiza) akan jadik cameraman nanti... huhuhu

Tapi, tadi dia beria2 dtg kat aku kata she has message for me.... Amende pulak nih, bikin aku jadik gundah gulana.... Rupa2nya, dia remindkan aku not to forget the tea ceremony's class... siap kasi notes lagik.... adusss... terharu aku dgn kesungguhannya... klu dah cenggitu gayanya... akak kenalah attend and prepared to be a camera woman....hahahahaha...

Maka aku dan Fiza pun menjelmalah.....ekekekeke. Awalnya... siap dok blakang (observer la katakan).. rupa2nya... disebabkan special request aku ni, tempat ditambah lagi 3 utk aku, Fiza n Zura.... jd la kami sbg peserta..... finally...

Ni alat-alatannya
Aku le tu... tgh wat Japanese tea...
masa ni buat utk peserta lain
Skg ni org lak wat utk aku...
Kena mkn manisan dia dulu....
Dh mkn manisan, baru p amik teh tu kat tuan rumah (kononnya)
13 of us
Rupa-rupanya..... punya lah banyak step2 just utk menghadiri tea ceremony nih.... yang mengajar kita erti kesabaran... Anyway... seronok join class nih...

2 comments:

ummicaca said...

lucu betul nengok kherun suhaila duduk penuh kesopanan...

p.s:cam tak biasa je....huahahhhaha

Kherun said...

ngehehehehe... mmg tak biasa pung.... longoh kaki den ni hah...