Tuesday, March 10, 2009

Dah selamat....

Masa aku tgh kursus tadi (kat opis), mak wat missed call.... aku pun call la balik. Mak citer.... tadi hantar kakak ada sekolah ptg sbb ada sukan. Lepas tu, mak tergerak lak nak menjengah Dania dan mak suruh la kakak ni mencari adiknya.... merata cari, akhirnya jumpa setelah ditunjukkan oleh kawannya (kawan Dania)... kata kawannya, Dania kat situ..... tengah nangis meghebeh-ghebeh...huhuhuhu.... langsung aku lak rasa nak nangis... apa hal lah anakanda sorang ni lagi... tiap2 hari ke mcm nih? Sungguh terseksanya dierr....

Pas tuh, mak pun pegi pujuk dia... rupa2nya cikgu kata hari ni ada injection! Owh... padankan dia nangis..... kalau dia tau sebelum g skolah, sahih dia tak nak dtg sekolah.... sib baik dh sampai skolah baru dia tau. Bila waktu rehat berakhir, mak pun hantar dia masuk kelas.... dan call aku... Kakak stay kat skolah...

Balik rumah, bila mak bukak pintu.... terus mak kata.... Dania dah kena cucuk! Terperanjat aku.... camana leh ok lak? Masa tu Dania tgh mandi... tak leh nak interview dier.... Naik atas, aku terus cari kakak... nk tanya dia mcm2... Kakak kata dia nampak Dania dilayan mcm VIP... org lain semuanya berdiri, tp dia dpt duduk.... pandai cikgu pujuk dia... (hari tu kan abg jumpa cikgu dia)

Aku tgk Dania mcm letih je.... letih sbb takut kott.... aku tanya dia, sakit tak? Dia kata sakit sikit.... nurse ada kasi ubat.... dia kena cucuk di kedua2 belah tgn.... sian anak ibu... mesti time tu dia takut sgt2....

Tapi, aku rasa terkejut bila kakak kata hanya Dania sorang jer yg kena cucuk (dari kelas dia). Bila aku tanya Dania, dia mengiyakannya... Dania kata... budak lain tak pulangkan balik form persetujuan dr parents... tp budak dr kelas lain ramai la.... Laaaaaaggiiii la aku rasa kesian dan simpati kat dia.... Ye la, apa perasaannya kalau kiter sorang je yg kena cucuk sedangkan yg lain tak? Mesti kita tertanya-tanya.... why me??? Naper org lain tak???? Kan..kan..kan...

Apa2pun... semuanya dah selamat.... alhamdulillah....

3 comments:

safa said...

heheheh sobonarnya den pun takut kene inject walau dah tua bangka ekekeke...tp buat2 kontrol macho

Selly & Buke said...

Sian Dania.. Tapi Dania kuat!! tengok dah selamat dah kena cucuk.. pandai Dania.. auntie pun kekadang nagis kena cucuk tau!! lagi malu dah tua2...

Anonymous said...

masa aku baru sampai uk dulu..anak2 aku kena 3 kali jab sekaligus..kiri kanan..habis dah semua immunisation..dahla masa tu takde keta..menapak jalan kaki balik rumah..alhamdulillah..2 2 tak demam..dan yg plg syukur takda 'drama'
poor dania..fobia sakit..tapi aku pon kalau nak kena cucuk muka dah pucat dah! sampai dr pon perasan i looked pale like a ghost!
-babyarief-