Wednesday, March 25, 2009

Langkawi Lagi...

Ermmm... balik2 p Langkawi... last pegi masa end of 2007 yg kali ke berapa tah...... tapi, masih belum sempat nak xplore sumer. Klu buleh, kali ni tak nak p tempat yg dah p... heheheh... Maka, kami berenam incl mak, berangkat la ke KLIA dengan menchartered van Public Cab (murah skett compared to KLIA punya)

Tu... jambatan P.Pinang.. leh nampak satu pulau... cam kocik jooo

Sampai suda....
Bila ku lihat gamba ni... baru prasan sumer pakai baju merah xcept me..
Sampai pun dah petang kul 6 lebih... cari keta sewa kat airport Langkawi jek... Sbl2 ni, booking ngan itu En. Aziz... tapi la ni dia tak de lak g Indon... so, kena la carik sendiri.. Lepas dpt keta, terus ke Holiday Villa check in..

Esoknya, bermula la sesi menjelajah... tak rancang pun nak kemana-mana. Dulu, mmg dah set nak ke P.Payar... Island Hopping... tapi kali ni cam blur jek... Belek2 brochure, then decide ke Wildlife Park....

Ni kat souvenir shop @ Wildlife Park
@ Entrance... burung idup tuh
yebayeba (ayat Nad)
Owh... get me out of here!
Kawasannya luas gak... byk bende (binatang) menarik leh tgk kat sini.... tapi, tak la aku nk letak sumer gamba kat cni.. berjela2 lak blog ni hah... Jln punya jln sampai masuk ke satu kawasan pameran yg jugak menjual brg2 perhiasan diri... termasuklah kristal.... Hahahah... teringat masa pegi Hong Kong dulu... mcm ni la konsepnya.....

kristal
Tetiba, kamera aku buat hal la pulak.... huhuhu... sedih! Time ni pulak nak wat hal... Cam ner nk tangkap gamba? Huhuhuu.... terpaksa la guna camera HP. Keluar dr kws pameran tuh.... ada lagi binatang2 lain yg boleh ditatap.....

Ostrich ni klakar wooo.... bila dgr bunyi shutter camera aku tuh... terus angkat kepala... pas tu sambung makan... dengar lagi... angkat lagi kepala mencari dari mana bunyi tu dtg, pas tu terus sambung makan... cam tu la berkali-kali aku menerai-nerai... dia ttp bereaksi cenggitu... tak penat2 ... dan aku pun tak penat2 nak layannnn....

Merak yang ..... cantikkk. Berani Erin nak dekat... Dania? Jgn harap la...
Aku tgh risau tuh... takut kena cium ngan paruh burung tu
Pas ni nak ke mana lak.... Jln2, nampak lak signboard ke jeti utk Mangrove tour.... dulu dah penah nak pegi, tp tak sempat. Kali ni.......

Sewa bot utk 2 hrs tour
Bat cave..
Mmg byk kelawar tergantung2 dalam ni... Dania dah menangis tak nak masuk sbb gelap... adehhh

On the way to Fish Farm
Ikan pari tuh...
Budak tu tgh wat pe? Sumer tgk.... Dia tgh lekatkan roti kepal kat tiang tun (owh... btw, tulang kat tekak aku dah `hilang' setelah berminggu2 lamanya dia menetap kat tekak den ni hah)... Sambung balik... td tu iklan jap.... dia lekat roti kat situ dan ikan2 ni akan menembak (memancutkan air dgn lajunya ke arah roti tu) supaya roti tu jatuh utk dimakan... Bijak... bijak..

Nak ke Crocodile cave... Ceritanya... dulu2 mmg ada buaya kat sini...
kami dibawa masuk melalui dlm gua ni... gelap!
Eagle feeding...
Helang kat sini lg byk dr yg kami p kat Island Hoping dulu
Mangrove... Kilim Geoforest Park
Ni kat Durian Perangin waterfall... padankan dinamakan `durian' ada merata pokok durian kat sini... tu la keta yg kami sewa.. nissan sentra

Owhhh... indahnya....
Sunset @ Tanjung Rhu
Ok lah buat kali ni... nanti sambung..... chiow

1 comment:

safa said...

ekau sekuargo nih botol la pelancong tegar!! x mengalami kegwatan ekonomi langsung hihihih