Tuesday, March 24, 2009

Residence Resort, Paka

Citer ni pasal out-station ke Paka, Terengganu pada 13-15 Mac yang lepas... Tak pernah lagi dok kat sini.... since yg berfamili dapat satu bilik (dan berkelayakan), makanya.... akupun menghangkut ler seluruh warga En. Suhaimi dan bondaku sekali.

Dok kat Residence Resort... tempatnya dekat ngan jalan beso tp agak tersorok sikit jln masuknya.... kalu tak perati betul2, mmg tak jumpa..... sign boardnya ada tp tulisannya kecik2 sampai leh tak perasan. Sekali pusing tak jumpa.... pas tu den pun ngado-ngado pakai GPS... jumpa! Canggihg GPS nih.....

Hotelnya.... not bad. Tak lak den ambik gambo bilik.... mana taknya... belum apa2, bilik dah bersepah2 ngan brg2 weols dan katil dah diserabut2kan... huhuhu... malu la pulak.... Makanan yg disediakan oleh pihak hotel pun best2 dan mcm2 woooo (utk kami yg kerja ni la... famili p jln2 cari mkn) Cuma, kat sini byk nyamuk..... but overall... satisfied la.

Ni kakak yg tangkap....
My 3 angels
Petang2 time dah abih keje, aku pun menemankan anakanda ni bermain di pasiran pantai (nyanyi cket ala2 arwah Sudir). Dr kejauhan, ku lihat susuk tubuh yg dikenali... cuba tekaaaaa... sape yg kenaaaa....

Bersih dan cantik sungguh pantai di Pantai Timur nih.... angin lak punya lah kuat dan sejuk.. grrrr...grrrr..grrr.... ketaq cheq dan anak2 cheq no! Tp, disebabkan nak main pasir punya pasal... depa ni bertahan ajoooo...

Erinnn.... sseeejjuuukkkk....
Hari Ahad check out.... on the way, singgah kat Pantai Kemasek.... mak aiii... pemandangannya indah sungguh la Cheni ooiiiii.... Dah berkali2 cheq p Pantai Timur, awat tak penah perasan tempat nih? Tapi, since kamera n cheq ni tak profesional, makanya gambar2 yg cheq tangkap ni tak dapat nak menggambarkan keindahannya.....

Pas tu... tak lupa tempat wajib singgah kat lemang Awana.... aku bukanlah penggemar lemang, tapi lemang Awana ttp menjadi pujaan hatiku... lemangnya yg sungguh lembut.... kalu dimakan panas2 dgn rendang.... fuhhh.....

1 comment:

Don & Nor said...

syioknya dpt p pantai...kami kat sini jauh dr pantai... sungai banyak lee...sungai pun sungai lee...layaaannn...