Thursday, April 30, 2009

Emak

Baru la sempat nak update blog.... kenape? As usual.... the reason was...busy.

24 April (Jumaat) lepas hari jadi mak. Mak dah 55 tahun... Selamat hari jadi mak.... Semoga Allah berikan mak kesihatan yang baik sentiasa dan hati yang gembira. Hari tu juga hari yang penuh makna buat mak sbb akan bertolak ke Mekah untuk mengerjakan umrah. Mak Su (adik mak) sekeluarga pun dtg rumah meraikan birthday mak merangkap mengiringi pemergian mak ke KLIA.

Mak dan adiknya

Dlm kul 11 mlm, kami pun bertolak ke KLIA. Oh ye... mak g bersama2 ngan sedara mara dr kampung. Yg dr kg siap chartered bus lagi utk jemaah yg nak ke Mekah dan juga pengiring2nya. Lama sungguh melepak @ KLIA ... sampai kul 3 am...

Tadi mak dan adiknya...
La ni... mak dan kakaknya... yg pegi sama
Mak dan wan cik
Erm... sape jaga anak aku? Isnin aku amik cuti... Selasa rabu khamis abg cuti sbb aku ada kursus kat INTAN Bkt Kiara. Jumaat lak cuti kan... hari buruh... Next weeknya, mak ngah dr kg (adik arwah abah) tlg tgk2kan anak2anda kami nih...

Nasib baik mak ngah nak tolong... kalau tak susah gak aku. Sbb Isnin n Selasa (5-6 Mei) aku ada buat bengkel... abg lak dah 3 hari cuti.... Dania dan Erin kena ponteng sekolah (Dania sekolah agama... Erin tadika) sbb normally mak yg hantarkan... So, bila Mak Ngah jaga nnt, sape nak hantarkan... Dorang tu..tak nak langsung naik bus/van.... Tp sekolah kebangsaan cam biasa la...

Mak Ngah tgh jaga cucu dia (baru lepas pantang)... anak Nozi yg 3rd. Nozi pantang kat kg.... this week dia balik Sarawak dah... terpaksa tinggalkan baby dia sbb tak dpt nk cari penjaga baby kat sana... Anak2 aku pun dah tak sabo nak tunggu baby dtg.....

2 comments:

Don & Nor said...

eh...samalah kak besday mak akak dgn anak sy nasuha. dah sethn dah nasuha..kejap jer rsnya...
semoga mak akak slamat kembali dan umrahnya sempurna..

Kherun said...

ye ke... happy birthday to nasuha yg chumil...