Saturday, May 30, 2009

Family Day MQA

Sungguh lama tak blogging sbb kesuntukan masa yg menyebabkan byk cerita dan kenangan yang terpaksa ditangguhkan utk diabadikan sbg kenang2an dlm blog ni haa... apa punya ayat daa... Sungguhpun cam tu, aku ttp masukkan as on the actual date happened w/pun masa dimasukkan dlm blog ni adalah pada 5 July 2009... Belasah la...

So, 30 Mei 2009, Family Day MQA @ Sunway Lagoon... selalunya 3h 2m kat hotel, tapi skang ni warga MQA dah 300 lebih...so, kena cut budget cik timah ooiiii... apa2pun, sib baik still diwujudkan acara tahunan nih... Memandangkan dah agak lama, aku rasa tak byk nak diceritakan... cuma, disebabkan nak menjadikan blog ni sbg catatan kenangan, ku sumbatkan jua beberapa ketul gambar2nya...

Ramai dah ahli keluarga...
Nak belon... belon... anakanda 2 org ni peminat belon
Cepat... cepat...
@ Wild Life Park, Sunway Lagoon
Masuk wildlife park ni mmg best! Tak rugi sbb byk binatang2 yg agak pelik yg tak de di zoo... Tempatnya tak la besar sgt tp mmg best! Tgk la kucing yg mcm ghimau ni ha
Burung2 ni pun jinak betul... hulur je tgn, berderet2 hinggap... Tak cukup tgn, naik atas kepala dan dipatuk2nya... ala2 buat terapi la pulak... kata abg, sunguhhh geliiiiii.... lariksss...
Albino ek??
Dah puas mandi.. gi zoo.. naik mcm2 ride lak
the longest suspension bridge.. isn't it?
Tak takut ke Erin?
Nak dijadikan cerita, tayar pulak pancit masa nak balik... dah la time tu kul 6 lebih dah... Tukar tyre spare, pun flat abih! Nak tak nak, terpaksa la aku dan anak2 melepak kat lobi hotel sunway tu hah sampai la settle... Abg pi carik tayar baru, kedai tu pun sikit lagi nak tutup, nasib baik... Keesokannya, abg tukar sumer tyre.... pokai!

Thursday, May 28, 2009

Selamat Menempuh Alam Baru

Lain macam je tajuknya kannnnn...... Sebenarnya, selamat menempuh suasana persekitaran kerja yg baru buat Mek Na dan Ross... Mek Na yang bertukar ke Bhg Akreditasi (Kejuruteraan dan Alam Bina) dan Ross ke Unit Hal.. malaih nak tulih panjang2 UHEAA.. Good Luck..

So, pada 28 Mei, kami BPSM kumpul RM sikit sorang utk beli hadiah utk Mek Na dan Ross... dan tak lupa juga buat en. boss punya birthday... beli kek dan jugak kenny rogers... nyum..nyum..
Mereka yang diraikan
Choc indulgence dan tiramisu
ayamnya...
side dish...
Hmm.... kenyang...

Saturday, May 16, 2009

10 q

Urmmm.... hari ni dah 16 Mei... cherita lamer yg den baru nak citer... tak sempat nak update. Walaupun dah melewati 6 hari, ttp sbg tanda penghargaan kpd puteri2 ku ittew.... ku abadikan juga dlm blog ni.

10 Mei : Mother's Day... hari ni tak la membawa apa2 makna bagi aku pun sebenarnya... mungkin sbb masa aku dibesarkan, aku tak didedahkan dgn sambutan2 begini. In fact, dolu2... ada ke mende2 ni???? Byk sgt sambutan yg dicreate2... father's day la... teacher's day la... mcm2 lagi....

Dah tua2 ni, nak ucapkan kat omak... `Omak... selamat hari ibu....'... aihhh, tak sanggup lak den... tak pasal2 kang mak tanya...`Apo hal eh ni? Buang tebiat ko??' Ha... tak haru???? Hahahahha... Apa2pun... tanpa adanya ucapan itu... tanpa adanya hari itu pun... dia ttp di hati... sentiasa di hati, not on that day only...

Bagi aku... hari2 celebration yg lain tak penting (tolak la hari raya... raya haji...). Yg plg wajib bg aku adalah ucapan hari lahir (for/from all d family members) and wedding anniversary (for both of us). Yang dua ni klu tak de ucapan..... mau merajuk aku! Hadiah tak de... tak ngape... yg penting `the wishes' dr org2 tersayang....

Tapi, zaman ni.... anak2 dah diterapkan awal2 dgn hari yg mcm2 ni.... Awal2 lagi Dania dah belikan hadiah utk aku.... kalu tak silap awal seminggu. Aku tanya dia...hadiah utk apa ni? Dia kata utk hari ibu....Owh! I don't even know that mother's day is around d corner.... sanggup membelanjakan duit belanjanya utk belikan aku s'thing at school... adusss.... so touching...

Dan kakak bg aku the present on that day itself...cara dia bagi... sorok2 sikit... dan sampai ke sudah aku tak perasan pun hadiah tu... (sebenarnya, aku mmg susah nak ingat tarikh... hari ni tarikh apa...) At last, kakak kena tunjukkan sendiri hadiah yg dibelikannya utk aku..... Erin pulak??? Tak sudah2 merayu agar aku share hadiah2 ni ngan dia....

Hadiah dr kakak
Hadiah dari Dania.... ada bear lagi...

Haaaa..... yang ni pulak ikan laga yg Kelab Kebajikan MQA distribute to oll d staff... nama saintifiknya `betta'. Bila si Cheni dah kasi nama ikan dia Hasan... bila si Farhana dah menamakan ikannya Tomok... maka aku pun nak kasi dia nama... Dia ku namakan sebagai......... BETTY...... moga2 hayat si Betty ni panjang la.....

Tak de bunga sebenarnya dlm bekas ni.... kosong aje... lalu aku rasa cam si Betty ni boring! So, aku letak la bunga tu dlm rumah dia tuh.... moga dia boleh berenang2 berpusing2.... Mula2 byk cket bunga yg aku letak, tp dh direduce kan qttnya sbb aku takut Betty lemas! Hahahahah... si Fiza gelakkan aku... buat apa ikan ni nk lemas dh dia mmg dok dlm air? Betul tuh!!! Cuma, aku risau dia tersangkut kat celah2 akar tu dan tak dpt nk lepaskan diri lalu lemas.....

Aku ingat citer pendek je tadi.... tak sangka lak jadi panjang.....