Saturday, July 18, 2009

Sabak lagi

Makan lagi kat Sabak.... anak2 nak dtg mkn sini lagi.... masa tu mak eden balik kampung. Bila dia sampai rumah jek, anak2 den ni cakap....`wan, smalam kitorang makan kat sabak lagiiiiiii...'... Uwannya pun respon, `haaaaa? Apa tak tunggu wan balik?' Aisey, nnt kita dtg balik ye.... hopefully sempat sbl posa... Masa kami datang tu, org tak ramai pun.... agaknya belum gaji kottt
Ni dia, org tak tau masak tgh masak
Whoaaaaa...... ganassss...
Ya puan2... masukkan sayur2an
Pilih.. pilih... jgn tak pilih
Nanti mai lagi bawak mak...

Monday, July 13, 2009

Sambungan Gambar @ Pangkor

Hari Sabtu, ada xtvt sukaneka dan sebagainya.... petang xtvt bebas... so, kami sewa van, round satu pangkor... RM60 lebih kurang 2 jam...

Tempat parking nelayan
Buat sampan
Tempat pembungkusan ikan bilis
Pembersihan ikan nak buat ikan masin / jeruk
Panas ye Erin...
My model
Jalan2 eh naik van ..... jumpa la tempat ni... nak tau tempat apa? Tempat longgokan sampah bagi Pulau Pangkor ni... tak tanya lak lepas tu dibuat apa dgn sampah2 ni sbb masa tu enjin van yang kuat dengan hembusan angin yg masuk dlm van membataskan perbualan kami dgn si pemandu... Klu nak cakap kena bersungguh2... kalau nak dengar dia cakap apa, kena dengar betul2, otherwise tak taw dia cakap apa... so, ingat nak tanya lepas tu... tapi lupa... Bayangkan, lagi setahun, 2 thn dan seterusnya.... makin tinggi longgokan sampah tu. Tapi, mesti ada sistem pelupusannya, ye dak?

Busuk!
Ni dekat mini great wall
Konon2 kat Great Wall @ China le ni..heheh
Ni peninggalan Kota Belanda.. Perjanjian Pangkor kat mana ek?
Mlm dinner lagi... theme... white.. silver & gold... Dan as usual, aku tak melayan tema2 ni... Depa2 ni enjoy... siap gi tempah dan sewa costume lagi! Caya lah....
Live band performed by staff...
Every year, limbo rock pasti ada... Brader ni boleh lepas takat serendah ni... Fuhh, kuat betuiii pinggang / belakang dia...

With my other half
Rasa cam kat konsert lak... konsert free
Budak2 ni pun nyanyi sama
Hand wrestling...
Keesokannya... dlm feri, nak balik dah
Sawah padi menghijau
On the way, singgah Semesti jap (sekolah lama aku) menyibuk je kannn... Pas tu makan kat pekan Teluk Anson... hahahaha.... Teluk Intan nama terkininya.

Kat Tanjung Karang (klu tak silap), jumpa lak restoran ni.... kitorang ingatkan ada kenduri ke apa ke sbb keta punya la byk... rupa2nya, kedai makan. Disebabkan tertarik, kami pun singgah la makan w/pun perut masih kenyang makan kat Teluk Intan tadi.... Nak merasa gak, pas ni tah bila lagi lalu kat sini kannnn... Beli 3 pinggan, share 6 orang..

Ada rupa ke? Ni muka org yg tgh kenyang tp masih nak makan
Ni le mee udang banjirnya.... mmg dibanjiri dgn udang
Sekiannnnn....

Pangkor Island Beach Resort

10 - 12 Julai 2009, opis abg buat family day kat Pangkor Island Beach Resort.... family aku tak pernah ke sini lagi, tapi aku pernah la sekali time attend kursus Induksi kat UiTM e-village (elephant village) a.k.a. Kg Gajah... Masa tu ramai2 peserta kursus induksi naik bas UiTM ke sana.... Mimi (if u read this post) ingat lagi tak???

Tapi kali ni, ke hotel yg mmg ada private beach... Cantik, memang cantik.... Tgk gambo je la ekk...
@ Jeti
Dinner 1st nite, mkn sodap!
Ada mcm2 acara termasuk pertandingan pakaian beragam kanak2. As usual, anak2 aku yg sememangnya pemalu di depan org ramai ni..... tak sekali-kali akan take part...
Kakak ni pun, ayah dah paksa2 bercerita... malu sangat...
Lawak giler...
Termenung jauh nampak...
Nanti la upload lagi....