Monday, July 13, 2009

Back to school

Hari tu, kami sekeluarga pegi Pangkor... family day Fibrecomm. Abg tak ikut lebuh raya. So, lalu la sekolah lama ku tahun 1990 - 1991 (form 4 & form 5). Sebelum tu, aku skolah kat Sek. Men. Puteri Titiwangsa (form 1-3).

Balik dari Pangkor, aku menyelinap masuk ke sini. Menyelinap??? Hahahaha... masuk terus, tak registerpun kat pak guard utk mengelakkan soal-jwb... kena lak aku berterus-terang yg 18-19 tahun dolu, aku x student sini... melopong lak pak guard tu kanggg... Kebetulan hari tu hari Ahad dan ramai pelawat (parents) melawat anak2nya time tu, so.... tak ketara sangat la penyelinapan tu w/pun time aku masuk tu, pak guard seolah2 nak tahan...... aku wat tak pandang jek...

Hampir aku tak perasan sekolah ni sbb keadaan persekitarannya dah byk berubah... Bayangkan la.. dulu dikelilingi ladang kelapa sawit, tp la ni dah ada taman perumahan dkt depan skolah tu.... Mesti dah tak byk nyamuk dah...hehehehe

Yang bawah ni gambar coaster sekolah. Tak pasti s/ada ini adalah coaster yg sama time we all guna dulu atau sebaliknya.... Dlm hati rasa cam yg sama... aku tak hengat la pulak no platnya. Byk kenangan tau coaster ni..... Kadang2 saje wat alasan nak p hospital amik ubat, bole lunch awal dan beli mcm2 mknan kat hospital tu... Sesape yg dpt kuar g hospital, mesti akan dikirim mcm2 kuih.....

Masa aku dpt tawaran g boarding school, punya la suka..... sbb aku dapat pengalaman baru dok ngan kawan2.... Ye la, aku ni kan anak tunggal, kat rumah 3 orang jek... aku, mak dan arwah abah.... dan sekali sekala, pak pen (cousin aku) dtg... selalu rasa boring dan tak mencabar. So, bila dpt dok asrama, suka sgt la.... Dapat lak skolah tu sama ngan salah sorang kwn baik masa kat SM P Ttwangsa (Nona namanya)... lagi la aku suke...... Mcm2 kenangan di sini.... Ada doormate yg slalu nangis nak balik (Doormate aku time tu sumernya budak baru... masuk Form 4)... budak2 yg slalu kena histeria.... kuar outing ke pekan Teluk Intan tiap hujung minggu utk beli stok makanan... prep.... stay up mlm... adik angkat...

Pas tu, bawak anak2 pegi pekan Teluk Intan... tgk menara condong.... ku rasakan menara ni semakin condong laks....

Pas tu... makan2 buah durian dan rambutan

hmmmm... sodap nyer.....

4 comments:

su-ziz said...

oo akak skolah kat ctu ke dulu.. dulu masa su skolah kat bagan datoh setiap kali lalu depan skolah tu su mesti akan cakap bestnyer kalau dapat skolah kat SEMSETI tu.. mesti org pandang kita cam bijak pandai..

Kherun said...

ye la Sue... mmg best skolah kat situ...

YantiArshad said...

kherun,

bukan ke ko masuk SMPT masa form 4 & form 5? correct me if i'm wrong.

Kherun said...

Yanty, aku SMPT dr Form 1 - 3 laaa... 1 Orkid, 2 angsana, 3 angsana