Monday, July 13, 2009

Sambungan Gambar @ Pangkor

Hari Sabtu, ada xtvt sukaneka dan sebagainya.... petang xtvt bebas... so, kami sewa van, round satu pangkor... RM60 lebih kurang 2 jam...

Tempat parking nelayan
Buat sampan
Tempat pembungkusan ikan bilis
Pembersihan ikan nak buat ikan masin / jeruk
Panas ye Erin...
My model
Jalan2 eh naik van ..... jumpa la tempat ni... nak tau tempat apa? Tempat longgokan sampah bagi Pulau Pangkor ni... tak tanya lak lepas tu dibuat apa dgn sampah2 ni sbb masa tu enjin van yang kuat dengan hembusan angin yg masuk dlm van membataskan perbualan kami dgn si pemandu... Klu nak cakap kena bersungguh2... kalau nak dengar dia cakap apa, kena dengar betul2, otherwise tak taw dia cakap apa... so, ingat nak tanya lepas tu... tapi lupa... Bayangkan, lagi setahun, 2 thn dan seterusnya.... makin tinggi longgokan sampah tu. Tapi, mesti ada sistem pelupusannya, ye dak?

Busuk!
Ni dekat mini great wall
Konon2 kat Great Wall @ China le ni..heheh
Ni peninggalan Kota Belanda.. Perjanjian Pangkor kat mana ek?
Mlm dinner lagi... theme... white.. silver & gold... Dan as usual, aku tak melayan tema2 ni... Depa2 ni enjoy... siap gi tempah dan sewa costume lagi! Caya lah....
Live band performed by staff...
Every year, limbo rock pasti ada... Brader ni boleh lepas takat serendah ni... Fuhh, kuat betuiii pinggang / belakang dia...

With my other half
Rasa cam kat konsert lak... konsert free
Budak2 ni pun nyanyi sama
Hand wrestling...
Keesokannya... dlm feri, nak balik dah
Sawah padi menghijau
On the way, singgah Semesti jap (sekolah lama aku) menyibuk je kannn... Pas tu makan kat pekan Teluk Anson... hahahaha.... Teluk Intan nama terkininya.

Kat Tanjung Karang (klu tak silap), jumpa lak restoran ni.... kitorang ingatkan ada kenduri ke apa ke sbb keta punya la byk... rupa2nya, kedai makan. Disebabkan tertarik, kami pun singgah la makan w/pun perut masih kenyang makan kat Teluk Intan tadi.... Nak merasa gak, pas ni tah bila lagi lalu kat sini kannnn... Beli 3 pinggan, share 6 orang..

Ada rupa ke? Ni muka org yg tgh kenyang tp masih nak makan
Ni le mee udang banjirnya.... mmg dibanjiri dgn udang
Sekiannnnn....

3 comments:

halinordina said...

la... kherun hang budak SEMESTI ka?
Kenal dak Cikgu Aisyah? (yg masih anak dara hingga kini).

Kherun said...

ingat-ingat lupa.... dina, hang pon semesti kaaaa???

Anonymous said...

ha..ha..aku ni tidak secerdik kawan-kawan semua utk ke SEMESTI. Cikgu itu adalah makcik ku yang penah mengajar disana sekitar thn 1989-90an

Aku RPSian...RPS,SEMESTI dan hoki terkenal di zaman itu. Gambar masih kusimpan..syok masa tu -dina-