Tuesday, August 11, 2009

A Famosa Resort

7 - 9 Ogos, almost 30 org staf MQA (khususnya bos-bos, tp aku bukan le bos) pergi Kursus Penulisan Berkesan dekat A'Famosa Resort, Melaka. Kursus start hari Jumaat malam Sabtu.... aku pun bawak lah ahli keluarga den satu set! Omak pun poie... dia nak p ghumah Pak Itam (abg dia) kat melaka gak....

Tak sangka... dalam keadaan wabak H1N1 yang semakin menular dan mengganas ni, hotel sungguh penuh! Dekat tempat makan dia, dah tak ekslusif langsung sbb too crowded... Ada mcm2 kursus, team building, family day, golf team... Sebenarnya, sbl buat kursus kat sini, ada kontroversi sikit le sbbnya ramai yg takutkan virus nih.... si Juliana siap beli topeng muka lagi utk peserta kursus..... tapi, kursus tetap dijalankan juga...dah last minute cancel nnt kena denda lak...

Hari kedua kursus, Sabtu... abg p water park ngan anak2... seharian depa kat situ, sementara aku berkursus. Dipendekkan cito, kursus pada hari tu sepatutnya abis malam... tp kursus di siang hari di dragged kan ke lewat petang, so that mlm tu kami free... buat la aktiviti bebas, kuak lentang ke hapa ke...

Kitorang anak beranak, masuk la Cowboy Town .... tak penah masuk lagi. FYI, tiket sorang 45 klu nak masuk nengok 3D movie skali.... budak2 rm35. Rasa cam mahal jekkk... dah la kat water park tiketnya lebig kurang gitu gakkk...ermmmm... kali la ngan 5 kepala... Ditambah pula kebimbangan thdp virus yg plg fofular dan terhebat di pasaran la ni... H1N1....Tapi, akhirnya, masuk gak... jgn tak masuk....tawakkal je la...

Bila dah masuk, rasa tak rugi... for me and the kids memang seronok la nengok carnival dier...meriah! Tapiii... punya la ramai org... rasanya Indon dan Singaporean.. Ya Allah, lindungilah kami dari bahaya penyakit terkini ni....

@ entrance
pelakon utama dan pelakon tambahan
byk burung2 berterbangan
ayam pun take part utk march
Jim carey malaysia
Hantu tinggi
abg api AF
Awwww... tulen baaangggg
Hantu cina kayuh beca... hihihihi.
Auummmm... pak belang yg jinak??
Tulin kah ini?
Ada pak arab @ pekan koboi
mcm anak patung tu kannn...
Mashemmmnye tiak...

aksi terlampau.....
uwekkkk
lemah gemalainyaaaa...
Para penonton yg join
cap ibu dan anak

ni le ghimau tadi... sian die kena jerut
ni baru betullll...
ni @ perkarangan hotel.... byknya Dania minum
Sampai rumah.... biasa le malam... penatnya, sbb singgah sana sini (siap singgah PD tuh... hehehe)... esoknya keje... anak nak sekolah.... Budak2 ni, alhamdulillah sihat aje... Tapi, Dania balik sekolah petang, kelihatan lesu dan tak bermaya... Rupa2nya dia demam... panassss gile badan dia... batuk sekali... Aku dah risau.... risau... dan risau..... hopefully tak de apa2... Tu la, sape soh cari pasal????

No comments: