Wednesday, October 21, 2009

Workstation la ni...

Tadaaaaaaaaaaaa....
Ini la tempat ai carik rezeki la ni... Apa dah jadi? Kan ke tgh renovate la ni... open concept. Masuk keje hari Isnin 19 Okt hari tu, opis dh jd padang jarak pdg tekukur.... mcm dok dlm utan pun ada....wyre bergantung2an dr atas... nak jd cam jane si bini tarzan, tak leh.... kang, ada yg kena renjatan laks....

Tapi, rasa cam besh pun adaaaaaaaa..... sbb tak yah kuar masuk bilik lagi nk cakap ngan org2 nih... ckp dr tempat dodok sendiri je.... sonang ai nk panggil Fiziiiiii....ooooo Fiziiiiiiiiiii.... heheheh... boley nampak sumer org... Ckp ngan Lis pun sonang... ngadap2 joo.....

Heheh... tempat si juliana ni plak
dh jd cam konter ptanyaan...
iye...ada pe encik? bole sy tlg?

Thursday, October 15, 2009

Ibu dan Facebook

vdo ihsan you tube...



ibu... facebook..
hubungannya... erat sekali...
setiap hari.. sehabis mandi..
selesai makan... sehabis apapun...
dalam hatiku, aku berfikir
mau ke mana gerangankah ia??
notebook!
tapi, apakah yang selalu ia lihat di notebook?
Facebook!
setiap hari, tawanya menggema
sampai kapankah hubungan erat
antara ibu dan facebook?
mungkin sampai akhir hayatnya
notebooknya kan di bawanya ke syurga
sajak oleh :
Serafina Ophelia

Sehati Berdansa

Korang jgn tak caye..... aku join tarian cuti2 1 m'sia nih.... mula2 cam sogan2 jek... aku mana taw nari... pastinya tak de lenggok2 .... keras! Tapi, bila nengok senarai yang join... ada kak shidah... ada sumi... ada kiah... dan ramai lagi la.....terus rasa cam ok gak klu cuba... juliana pun nak join gak.... Event sebeno nya pada 6 Dis nanti.

Bukan hape, rasa cam nak wat mende lain lak selain dr keje2 hakiki... baru la cam idop penuh warna-warni... hehehe.... at least dpt exercise dan keluarkan peluh. Latihan diadakan setiap hari Selasa dan Khamis. Gambar2 yg aku tepek kat sini gamba masa 13 okt (Selasa) hari tu....

Gamba trainer tak de sbb dia gi open haus. Muka trainer tu cam Pierre Andre wa cakap lu...hahahahaha... Aku cakap dlm hati, tak ckp kat org lain... tetiba si Lis ni ckp kat aku mende yg sama.... maknanya... betul la tu!

Tapiiiiiiiiiiiii.... hari ni.......petang tadi..............lepas abih praktis.......... trainer tu announce, hari ni dia last day ngaja kat MQA... huhuhu... ramai yg tak seronok... tak beshhhh! Semangat dah luntur... bukan aku je... ramai yg lain ponnnn.

Balik rumah, aku citer kat anak dara aku....

Kakak, trainer ibu tu... hencem
Muka dia cam P.Andreeee
Tapi....hari ni last day dia ngajo
Dah tak besh lar...
Dah kureng semangat nak nari....
huhuhuhu...
Pssttt... jgn citer kat ayah taw!

Pas tu, anak dara aku guling2 gelakkan aku....
Mende la ibu nih!

Wednesday, October 14, 2009

Makan..dan makan..dan makan...

Tahun ni, tetiba rasa nak pegi lak Majlis Sambutan Raya KPT @ PICC on 11 Okt 2009...... tapi, bila dimaklumkan tak de transport disediakan, rasa cam malaaassssss laa...Bila si Hajar emel senarai pegawai yg pegi dan siap ade 2 trip lagi dan (brape byk dan daaaa) ada byk tempat kosong lagi, terus hati ni berbunga2 nak pegi... tambahan pula buat masa ni, keje kat opis agak terkawal la jugakkk.... maka... aku pun kasi nama nak join... juliana pun pegi gak...

Tahun ni, KPT buat majlis kat PICC... sbl2 ni, klu tak silap dkt foyer/taska area di bangunan KPT tu... pastinya lebih selesa dr dulu...heheheh

ni first group, aku tak de...
tgh tangkap gamba dorang nih
silap la... berlatar blakangkan bangunan tak siap
view sebelah kiri dr PICC
view sblh kanan
Kami bertolak dr MQA pukul 10 lebih.... 11 orang je 1st group ni... Sampai kat sana, ingat boleh terus makan daaaa..... rupa2nya, majlis tak start lagi.... kena tunggu pak menteri... org pun tak ramai lagi so kami leh choose tempat yg strategik utk sama2 memeriahkan lagi menghurungi makanan...

Tak lama lepas tu.... dewan pun dipenuhi org ramai.... tunggu... punya tunggu... punya tunggu menteri, at last dpt makan dlm kul 12.30.... fuhhhhh... berebut2 depa ni, yg tak beshhh... ada yg tolak2 lagi... potong q tu biasalah.... tapi makanannya sodap. Cam ner ni... janji ngan driver kol 12.30 sbb driver bw 2nd trip lak.... ni, baru nak start mkn... hmmm...

Ni yg aku hambik...
Bila trip kedua sampai, tempat duduk dah full.... tak de kosong dah...tak pe..tak pe... kami pun dah kenyang... silalah duduk di tempat kami ni ha...

ni dah konyang.... tgh tgu driver solosai makan...
Haaaa.... ni time balik... kami yg 1st trip dah naik coaster dulu dahhh.... Balik MQA sekali harung jek... maka, terjadik la kejadian yg mana ada yg tak dapat tempat duduk... 5 org. Dah terlebih muatan ha.... Bila balik tu tgh hujan... perot pun konyang... dok bwh ekon... alahaiiiii... beshhhnya tidoq!

Mokcik chef tegar pun poie
Mokcik antara yg kecundang m'dptkn seat!
Tp muko maokcik ttp ceria sbb konyang... kan..kan..
Haaaaaa.... ni mkn free kat MQA lak 13 Okt (Selasa). Dua hari dpt mkn free.... menunya spt biasalah... Tahun ni, MQA buat jamuan utk warga shj, tak dak jemput APP / IPT spt kebiasaannya... may be sbb warganya pun dah makin ramai... Ada sesi karaoke, pertandingan baju tercantik, hot dedication dll...

tgk mommy anis antara yg lead!
buat kat tkt 8
suasana agak riuh rendah & panas
tp mkn ttp makannnnnn
yazid.. tak nak mkn ke
ini la pengorbanan seorang jurugambar
pastinya menempekkan muka sendiri
en. host kita
Zul yg tegak menyanyi... seriusssss
Fizi yg tgh enjoy
Pukul 1, den dah beredar... kepala pun dah agak weng dgn kebisingan dan of kos perot pun dah kekenyangan... melangkah keluar, ada la buah tgn... a piece of cake from secret recipe... bukan secret recipe yg bg tp depa beli... Feveret den tu aihhhh....tp den makan masa perut masih kenyang, dan terasa agak mual ngan moussenyerrr...

Petang... tetiba ada tetamu yg tak disangka2... Umi yg sama blaja kat Melaka dulu... classmate.. group buat projek... Lama dah tak jumpa, rezeki aku raya tahun ni jumpa ramai sahabat lama... Umi keje ngan TM n dia ada miting kat tkt 2. Dia tau aku keje kat bangunan ni, so... dia call la dan aku terus ajak dia naik jap.... aku pun nak p miting nih....

This is Umi...and me.. heheheh
Menten ajek si Umi ni.... aku gak yg gebussss...

Monday, October 12, 2009

Mari skype ngan abg nwar...

Ahad, 11 Oktober, ada kenduri sempena Along (my cousin) nak menunaikan haji di Mekah.... Rumah Along kat precint 8, Putrajaya (apartment). Kami sampai agak lambat....Sampai2 aje.... tekezut nengok.... di seluruh kawasan luar rumah dilitupi dgn tikar utk diduduki... ramainya tetamu yg hadir.... Kat kws tu, liftnya ditengah2... so... disekelilingnya dibentangkan tikar... keluar lift je, dah kena bukak kasut....sbb dah bertikar....

Ramainya tetamu yg hadir... jiran2 termasuk sanak saudara. Byknya makanan... den tanya Along... masak sendiri ke??? Takkkk... masak sama2 ngan jiran.... masih kuat semangat kejiranan di kws nih. Rupa2nya, BPH (Bhg Pengurusan Hartanah) mmg ada sediakan satu rumah kosong disetiap kuarters (eh... cam ni ke eja dia? Lain mcm jekkk... belasah je laaa) utk aktiviti2 kejiranan.....

Ni... dah reda dah... dah konyang...
Msg2 tersandar...
Erk... lari dr tajuk ke aku ni????
Takkk....
Along tu... Mak si Nwar ni...
Nwar ni anak buah den la kigho ehhh...
Sbb Along tu sepupu dennn...
Nwar la ni ada kat Ireland, wat master...
Omak n abah si Nwar ni nak g Mekah 14 Okt ni...
Mari borak2 ngan Abg Nwar ye adik2...eh... anak2

Walau jauuuuuuuhhhhhhhhhhh nun di sana.... tapi, seolah2 dekaaaatttt je..... cuma tak leh pegang2 jek kannnn.... Peace..\oo/

Sunday, October 11, 2009

Raya gathering....

3 Oktober hari tu, open house rumah Yanti, my oll fren (classmate) masa sekolah @ Sek. Men. Puteri Titiwangsa (SMPT). Setelah 19 tahun, kami jumpa balik... 19 tahun, wa cakap lu..... lama sehhhh. Last kami jumpa masa kami Ting. 4 .... Aku skolah kat SMPT dr form 1 to form 4, masa awal2 form 4, aku pindah boarding skool kat Perak..... itu la kali terakhir kami ketemu... lepas tu...... ilang....

Disebabkan kecanggihan teknologi masa kini, kami jumpa balik... masa dia wat open house, ai pon dtg ler menjamu selera.... kat sana, jumpa Laila (classmate gak)... Laila... last jumpa masa aku kawen Ogos 1998...11 tahun la tu.... So, dua2 pakat nak dtg rumah aku, next week nya... boleh ajaaaaa......

Maka, datanglah Yanti n famili ke rumah aku pada 10 okt... alang2 depa nak dtg, aku ajak Ima sekali... Ima pun classmate gak (sonang citer... sumernya classmate ai lah!) Tapi, Ima ni we oll slalu contact each other sbb amik Diploma @ ITM Melaka skali ngan Ima (tp dia lain course dan junior satu sem).... pas tu sambung degree pun kat UiTM SA dok satu ghumah sewa gak.... Ada lagi sorang... Yatie... last jumpa masa kawen aiiii...., masa aku kawen, dier dtg ngan Laila... Itu la kali terakhir...

Tudung purple tu Yatie, next to her Ima
Yg blakang tu anak ai entaprem
Yanti n hubby
Erin ngan anak Ima yg gebuuuu
Dunia menjadi kecoh seketika.....bila mana anak2 dara yg dah bertukar menjadi mak2 orang ni tak putus2 bercakap.... bila mana sang suami pun berborak2 pasal ntah apa2 cerita... kami ni of kos la citer pasal2 kenangan dulu dan skrg... pasal kwn2 yg dah ilang tah ke mana, pasal kwn2 yg masih lg ada (belum ilang daaaaa....). Anak2 kecik pulak main sama2... main mak-mak... heheheh... mcm2 ragam lagi la...
Mula2 pandang camera Yanti...
Pas tu, pandang camera aku lak
From left Ima, Laila, aku, Yatie n Yanti
Mak2 dan sebahagian anak2
Nak balik dah... muah..muah...
Yatie.. "welllll......."
Ni gamba kejadian pada 3 okt gak... sbl gi rumah Yanti, aku ke rumah Ima... brape byk Ima laaa... ni Ima lain lak.. kwn masa Diploma, my coursemate... Masa blaja dulu, lecturer slalu konpius aku dan Ima ni... sbb depa kata cam kembar... muka dekat2 sama... Erk! Ye ke... bg kami ber2... jauh panggang dr api.... yg sorang slim, yg sorang tu sehaaatttt seadanya....

Friday, October 2, 2009

Hmmm...yummy...

Hari ni... jumaat... kan ke waktu rehatnya panjang... maka kami (aku, mawar & zeti) pun memanjangkan kaki ke Mid Valley... Dah lama tak beracara makan-makan... sekali sekala melayan anak tekak ni...... Aku dah terbayang2 molten choc cake ni haaa......

Fuhhh... sebelum di tumbangkan... bentuk asal , ada 3 sudu
askem on top
molten choc inside...
fuhhh... mcm larva gunung coklat yg mengalir...
Selain tu, kami makan gak mende lain... cake tu sbg dessert je... appetizernya mkn chips n queso... main coursenya....
ikan apa tah... lupa nama
lamb shoulder... close up
dan... chicken crispers..
Alhamdulillah... malam tak leh nak makan lagi sbb masih terasa kekenyangannya.....