Wednesday, October 14, 2009

Makan..dan makan..dan makan...

Tahun ni, tetiba rasa nak pegi lak Majlis Sambutan Raya KPT @ PICC on 11 Okt 2009...... tapi, bila dimaklumkan tak de transport disediakan, rasa cam malaaassssss laa...Bila si Hajar emel senarai pegawai yg pegi dan siap ade 2 trip lagi dan (brape byk dan daaaa) ada byk tempat kosong lagi, terus hati ni berbunga2 nak pegi... tambahan pula buat masa ni, keje kat opis agak terkawal la jugakkk.... maka... aku pun kasi nama nak join... juliana pun pegi gak...

Tahun ni, KPT buat majlis kat PICC... sbl2 ni, klu tak silap dkt foyer/taska area di bangunan KPT tu... pastinya lebih selesa dr dulu...heheheh

ni first group, aku tak de...
tgh tangkap gamba dorang nih
silap la... berlatar blakangkan bangunan tak siap
view sebelah kiri dr PICC
view sblh kanan
Kami bertolak dr MQA pukul 10 lebih.... 11 orang je 1st group ni... Sampai kat sana, ingat boleh terus makan daaaa..... rupa2nya, majlis tak start lagi.... kena tunggu pak menteri... org pun tak ramai lagi so kami leh choose tempat yg strategik utk sama2 memeriahkan lagi menghurungi makanan...

Tak lama lepas tu.... dewan pun dipenuhi org ramai.... tunggu... punya tunggu... punya tunggu menteri, at last dpt makan dlm kul 12.30.... fuhhhhh... berebut2 depa ni, yg tak beshhh... ada yg tolak2 lagi... potong q tu biasalah.... tapi makanannya sodap. Cam ner ni... janji ngan driver kol 12.30 sbb driver bw 2nd trip lak.... ni, baru nak start mkn... hmmm...

Ni yg aku hambik...
Bila trip kedua sampai, tempat duduk dah full.... tak de kosong dah...tak pe..tak pe... kami pun dah kenyang... silalah duduk di tempat kami ni ha...

ni dah konyang.... tgh tgu driver solosai makan...
Haaaa.... ni time balik... kami yg 1st trip dah naik coaster dulu dahhh.... Balik MQA sekali harung jek... maka, terjadik la kejadian yg mana ada yg tak dapat tempat duduk... 5 org. Dah terlebih muatan ha.... Bila balik tu tgh hujan... perot pun konyang... dok bwh ekon... alahaiiiii... beshhhnya tidoq!

Mokcik chef tegar pun poie
Mokcik antara yg kecundang m'dptkn seat!
Tp muko maokcik ttp ceria sbb konyang... kan..kan..
Haaaaaa.... ni mkn free kat MQA lak 13 Okt (Selasa). Dua hari dpt mkn free.... menunya spt biasalah... Tahun ni, MQA buat jamuan utk warga shj, tak dak jemput APP / IPT spt kebiasaannya... may be sbb warganya pun dah makin ramai... Ada sesi karaoke, pertandingan baju tercantik, hot dedication dll...

tgk mommy anis antara yg lead!
buat kat tkt 8
suasana agak riuh rendah & panas
tp mkn ttp makannnnnn
yazid.. tak nak mkn ke
ini la pengorbanan seorang jurugambar
pastinya menempekkan muka sendiri
en. host kita
Zul yg tegak menyanyi... seriusssss
Fizi yg tgh enjoy
Pukul 1, den dah beredar... kepala pun dah agak weng dgn kebisingan dan of kos perot pun dah kekenyangan... melangkah keluar, ada la buah tgn... a piece of cake from secret recipe... bukan secret recipe yg bg tp depa beli... Feveret den tu aihhhh....tp den makan masa perut masih kenyang, dan terasa agak mual ngan moussenyerrr...

Petang... tetiba ada tetamu yg tak disangka2... Umi yg sama blaja kat Melaka dulu... classmate.. group buat projek... Lama dah tak jumpa, rezeki aku raya tahun ni jumpa ramai sahabat lama... Umi keje ngan TM n dia ada miting kat tkt 2. Dia tau aku keje kat bangunan ni, so... dia call la dan aku terus ajak dia naik jap.... aku pun nak p miting nih....

This is Umi...and me.. heheheh
Menten ajek si Umi ni.... aku gak yg gebussss...

1 comment:

dollyfong said...

Indeed,why not enjoy the delicious food and keep smiling!