Sunday, October 11, 2009

Raya gathering....

3 Oktober hari tu, open house rumah Yanti, my oll fren (classmate) masa sekolah @ Sek. Men. Puteri Titiwangsa (SMPT). Setelah 19 tahun, kami jumpa balik... 19 tahun, wa cakap lu..... lama sehhhh. Last kami jumpa masa kami Ting. 4 .... Aku skolah kat SMPT dr form 1 to form 4, masa awal2 form 4, aku pindah boarding skool kat Perak..... itu la kali terakhir kami ketemu... lepas tu...... ilang....

Disebabkan kecanggihan teknologi masa kini, kami jumpa balik... masa dia wat open house, ai pon dtg ler menjamu selera.... kat sana, jumpa Laila (classmate gak)... Laila... last jumpa masa aku kawen Ogos 1998...11 tahun la tu.... So, dua2 pakat nak dtg rumah aku, next week nya... boleh ajaaaaa......

Maka, datanglah Yanti n famili ke rumah aku pada 10 okt... alang2 depa nak dtg, aku ajak Ima sekali... Ima pun classmate gak (sonang citer... sumernya classmate ai lah!) Tapi, Ima ni we oll slalu contact each other sbb amik Diploma @ ITM Melaka skali ngan Ima (tp dia lain course dan junior satu sem).... pas tu sambung degree pun kat UiTM SA dok satu ghumah sewa gak.... Ada lagi sorang... Yatie... last jumpa masa kawen aiiii...., masa aku kawen, dier dtg ngan Laila... Itu la kali terakhir...

Tudung purple tu Yatie, next to her Ima
Yg blakang tu anak ai entaprem
Yanti n hubby
Erin ngan anak Ima yg gebuuuu
Dunia menjadi kecoh seketika.....bila mana anak2 dara yg dah bertukar menjadi mak2 orang ni tak putus2 bercakap.... bila mana sang suami pun berborak2 pasal ntah apa2 cerita... kami ni of kos la citer pasal2 kenangan dulu dan skrg... pasal kwn2 yg dah ilang tah ke mana, pasal kwn2 yg masih lg ada (belum ilang daaaaa....). Anak2 kecik pulak main sama2... main mak-mak... heheheh... mcm2 ragam lagi la...
Mula2 pandang camera Yanti...
Pas tu, pandang camera aku lak
From left Ima, Laila, aku, Yatie n Yanti
Mak2 dan sebahagian anak2
Nak balik dah... muah..muah...
Yatie.. "welllll......."
Ni gamba kejadian pada 3 okt gak... sbl gi rumah Yanti, aku ke rumah Ima... brape byk Ima laaa... ni Ima lain lak.. kwn masa Diploma, my coursemate... Masa blaja dulu, lecturer slalu konpius aku dan Ima ni... sbb depa kata cam kembar... muka dekat2 sama... Erk! Ye ke... bg kami ber2... jauh panggang dr api.... yg sorang slim, yg sorang tu sehaaatttt seadanya....

2 comments:

YantiArshad said...

kherun,

seronoknya time tu, kan? rasa macam nak borak sakan.. x per, nanti kita buat gathering lain pulak.

Kherun said...

ye la yanti.... ko arrangekan laaa...hehehehe...ramai yg request ko arrangekan nih...