Friday, December 18, 2009

Cuti2 Malaysia 1 : Cameron Highland

Waduhhhh... udah pukul brapa neh??? Hmmm... aku cuti lagi... tak kesahla kol brapa nak hapdet blog.... Cuti lama wooo... dari 11 - 21 Dis. Klu dicongak2, aku ambik cuti 5 hari je sebenarnya... tapi... dicampur2 ngan public holiday... fuyyoooo... jadik 11 hari. Mak aku g coti ke Endon... aku kena la amik cuti dan abg ponnnnnn.....hehehhe... Tak kan cuti nak dok ghumah kannnn....

Maka... sementelah beria2 nari TCC1M..... maka aku pon merealisasikan hasrat kerajaan...ececehhh.... mari kita coti-coti M'sia... zoom M'sia, byk yg belum diterokai... Tapi, aku pi ke tempat yg dah diterokai gak... hehehhe... Start at Cameron ye buk!

Kali terakhir ke Cameron, masa Dania baby lagi... so, ni first time buat Erin... Kalau ditanya budak2 ni...`anak2, cuti ni nak ke mana?' Maka jawabnya... `Genting Highland....'. Fuhhh... brapa puluh kali ke Genting, tak muak2... tak pe.. tak pe... kali ni kita g ke Cameron Highlang... ada gak perkataan `highland'... muahahahah...

Mulanya, abg ingat nak ikot thru Ipoh, then naik CH dr sana... katanya, perjalanan lebih selesa... tak pusing2 sgt. Tapi, aku tak nak.... biarla dr Tapah... then lalu Lata Iskandar.... lalu Bharat..... bla...bla..bla... Then nak ke utara nnt, baru turun Ipoh ikut jln tu... Dia OK ajek...

Ni gerai2 @ Lata Iskandar...
Lata Iskandar... rasa cam nak terjun...
Posing je la....
Haaa.... sampai kat ladang teh ni pun.... berhenti bergambar... kang balik tak ikot jln sini dahhh... Tiba2 nampak sorang mamat ni dr jauh... cam kenal je... Mamat ni tgh tangkap2 gambar.... Aku yg agak2 peramah ni pon.... mendekati la.... hehehehehhe... Ha.... betol la... si Faris... Alaaaa.... Faris MQA... Dia baru balik ambik gamba staf MQA kawin kat sebelah Perlis nun... Norazzita... Aku apa lagi... `Faris, tangkap gambar kitorang...'

Maka... jadila gamba neha.. lengkap 1 famili
Erin dan dedaun teh..
Kami dok sini... Century Pines Resort
Katil king size yg muat utk kitorang ber5
Mcm @ obersi lak...
Resort dekat ngan playground
Senja nan dingin...
Kedai2 @ Tanah Rata
Dah sampai sini... pe lagi... mesti ada gambar kaktus ..... bunga.... seteroberi (kata cik Kham)... buah2... sayur2..... layan je la ye... sesape yg tak dak FB, nengok gamba kat sini je.... kat FB kang, aku tepek gamba yg lebih kurang sama je....

Model bunga 1
Lavender
Ya... pilih... pilih....
@ Kea Farm
Setiap kali lawat ladang strawberry... setiap kali dijual aiskrim dan segala2 yg berkaitan strawberry (mcam pie, jam, ice-blended, juice) ...... setiap kali tu la mesti nak beli.... sampai... last2 aku dah rasa cam nak muntah lak....

Ni yg pertama kali rasa.... nikmatnya...
Tgk la tu... siap demand glove lagi bebudak ni
Dorang ni dah terpengaruh ngan Fukuchan...
Dr bunga ni la kuarnya strawberry
Model bunga 2
Bunga tanpa model
Cili... sape x penah tgk cili???
Ha... ice-blended strawberry.. ngancam!
bila tgk gamba ni... rasa tringin balik...
hari tu sampai dah loya....
home made nyer...
buah blackcurrant pun ader...
Hari ke3 (Selasa), kami check out... nak bertolak ke utara... ikut jalan blakang ni... mmg best! Jln tak berliku2 sgt, jln luas... tak begitu bahaya.... yg penting skali... view dier... marvellous batcha!

Lalu blakang lori... semput sikit...Don't simply overtake!

Kami move ke Kulim pulak... ada apa kat Kulim kg si Nadia neh... nnt kan entry seterusnya... tadaaaa....

2 comments:

Don & Nor said...

lama x p CH...syioknyaa rs. tapi dikala sejuk beku cuaca kat korea ni..strawberi pun byk...xde dah prasaan sgt2 nak p tuu.. skrg ni siang pun temp. minus... bila kluar umah smpi kluar air mata air idung..x tahan..

Kherun said...

kham... nikmatilah saat itu sepuas-puasnya...