Thursday, December 24, 2009

Cuti2 M'sia 3 : Bukit Kayu Hitam to Padang Besar

Hari tu, terlupa lak nak tepek gamba tempat kami bersantap @ Kulim.... ni, tempat yg fofular ngan char kuay teow.... sambung lagi... telur ayam dibasuh. Mmg tak putus2 org dtg sini (dr observation kami la)... dan yg pastinya most of them oder makanan ni....

this is it
Dania oder nasi goreng udang
But, bagi aku.... rasanya .... okey la... sedap mmg sedap, tapi tak la sedap bangat....

Okeh.... perjalanan diteruskan terus ke utara... abg ada keje sikit kat Bukit Kayu Hitam... so, kami bermalam @ EDC UUM. Ni la tempat penginapan yg terbaik yg terdekat (aku rasa la) sbb puas surf tenet cari hotel kat area2 tu, tp yg jumpa cam tak m'berangsangkan jek... aku book je hotel UUM...

EDC stands for Exec. Dev. Centre... mmg tempat yg amat selesa dan murah! Tapi... bebudak ni komplen tadak pool! Aler... satu mlm je kat sini... Sampai sini je dah kol 8.30, check in dan terus carik mkn... Pas tu, tgh2 mlm baru mandi...huhuhuhu.... bathroom dia, not bad... shower yg beso gedabak... air yg laju...terasa2 nk beli shower cam ni, tp pk2...klu water pressure low... tak jln gak....

Kena oder xtra bed.. tak muat
Ni pemandangan luar EDC (esoknya)
pintu gerbang UUM
Erin yg tanak ikat rambut... hish!
Ingat nak singgah Bukit Kayu Hitam ni... tapi.... nape tempatnya dah berubah? Klu dulu, kompleksnya sebelum imegresen ni... kali ni, kena lalu imegresen dulu baru ada kompleks... Ingat nak masuk gak, pasport mmg standby (mana taw panjang lak langkah nk masuk Danok)tapi.... geran keta lak tak bawak.... tak pe la... bukannya tringin sgt ponnnnnn....

Lepas keje abg selesai, kami ke Padang Beso lak..... perjalanan sepanjang jalan, sungguh mengasyikkan... rasa cam dlm citer omputeh lak... jln hiway yg lengang... kiri kanan dgn kws lapang... tak tahu lak aku kat M'sia ada kws cam ni.... gua tak tido, wa ckp lu... hehehehhe....

Lalu Chuping... signboard mengatakan ia kws terpanas di M'sia dgn suhu tertinggi yg pernah direkodkan ialah 40.1 Celcius, yg sesungguhnya korang tak leh tuntut elaun baju panas.. ahaks! tersasar la aku neh..... Owhhh... rupa2nya, geography M'sia dah brubah ek? Aku rasa, masa aku skolah dulu, Jelebu adalah kws plg panas di Msia... ke.... kws plg kering? Ontah la... Geog aku 5, ok?

Dan... rupa2nya, di Chuping ni la kawasan ladang tebu terbesar di M'sia neh! Uiitttt... korang tau tak ni? Ni aku bagi taw....

Tapi... mana tebunya..... aku tak nampak pon...
Mana? Mawar kata may b dah dituai...ye ke?
Mana dtg Mawar dm ini gamba????
Balik opis... aku citer kat dier...
Dia jawab cenggitu...
Tapi.. ni apa? Cam tebu tak jadi je..
Yg tu... ontah2 kilang gula... hehehe
Byk tempat ada pemeriksaan UPP ni
Saujana mata memandang
Dah sampai Pdg Besar
Aku tanak beli apa2... tanak... tanak...
Tanak... aku kata tanak... tanak la...
Akhirnya aku beli toto (tak sah klu dtg cni tp x beli toto), beg (beg?????), baju budak2 ni... Abg kata... nak buat apa toto ni? Toto kat rumah tu tak pakai2... Aku kata.. ontah la.....

Pas tu, cam biasa la... sampai hotel kol 8-9 mlm.... Kami dok Putra Palace... kat sini pun tak byk pilihan hotel.... ini la hotel yg plg ok ponnnn...harganya bole tahan, tapi... biliknya... biasa je, hotel lama....

Tengok katil nya... tak muat utk kami sumer... masa ni la aku kata... sib baik beli toto... buleh bentang... tak yah sewa xtra bed... hahahahahhahaaaaa....

Esoknya... nk jln2 lagi... lalalalalalala.....

1 comment:

Selly Buke said...

besh nya jalan2 ngan family... sy penah gak stay kat EDC tu... bilik dia cantik kan.. mmg besh.. cuma jauh la nak ke mana2...