Saturday, January 23, 2010

Selamat Pengantin Baru Ayie...

Awal tahun hari tu.... 1/1/10... ayie, sepupu den kawen... oooppppsss! Apehal lak sepupu... anak buah den... omak Ayie yg sepupu den.... ghumahnya kat Senawang, maka of kos la majlisnya di Senawang... Ni, namanya kawen xpress...pesal aku sebut kawen xpress lak? Sbbnya, hari Jumaat akad nikah... sebelah mlmnya, kenduri sbelah pompuan dan esoknya Sabtu, kenduri rumah Ayie (sbelah lelaki)... tak ke xpress namanya tuh... simple then Ahad boleh tegolek telentang brehat.

Geng purple ni sbelah Ayie
Omak n adik beradiknye
Maka, disebelah malamnya.... kami tak tido di Senawang sbbnya org ramai kannnn... So, kami balik Seri Menanti, kg sbelah arwah abah... jumpo Uwan dan M'Ngah (adik abah). Ada lagi sorang baby tinggal sini iaitu anak Nozi (cucu M'Ngah). Nozi nya tak de... dia jd nurse @ Kuching dan slalu berulang-alik ke KL sbb sambung blaja....

Ni la Uwan den... Umo eh dah 80++
Syian badan Uwan dah bongkok...
Tapi, langkahnya masih mencicit lajuuuu
Keesokannya... lepak2 @ luar rumah
Tuuu..... Anak Nozi
Then, bertolak ke Senawang balik sbb kenduri kawen Ayie.... Tahniah Ayie, Selamat Pengantin Baru, Semoga bahagia ke anak cucu (ayat standard)

Lihat la aku yg menyantap mknn pengantin
Kek coklat ini sungguuuuhhh sedapppppp
Mknn dr sorga...
Pelamin
Lepas rehat2 lepak-lepak.... (maklumlah, kenduri kawen skang ni tak yah nak berhempas pulas... semuanya beresssss...) maka, kamipun bergerak ke rumah yg lain..... Pi rumah K'Ngah Sikin @ S'ban. K'Ngah Sikin ni kakaknya si Nozi dan anaknya M'Ngah tadi... sepupu den belah abah la.... Saje nak melawat sbb anaknya yg baru lepas UPSR dpt 5A. Budak ni (Ika namanya) masa kecik2 mak aku jaga....

Tahniah Ika....
Sekarang ni ramai betul yg dpt 5A... ni adalah tough challenge buat kakak... mesti dia rasa pressure... Anak K'Ngah Anim pun dpt 5A.. dah pegi TKC... sorang lagi ke Alam Shah... Alhamdulillah, pandai2 semuanya...... mesti kakak risau, al maklumlah, tahun ni kena ambik UPSR... Tapi, ibu tanak pressure kakak... buatlah sehabis baik... keputusan UPSR/PMR bukanlah penentu kejayaan masa depan.... SPM mesti struggle... Ooopppss! Tapi, jgn nak ambik kesempatan lak!

Kitorang ni kan, klu singgah rumah semua sedara mara on d way balik kg, mau 4 hari 3 mlm tak kan abih... Klu jln beraya, lenguh kaki turun naik keta... Ni, baru singgah 2 buah rumah, dah sampai KL malam... padahal, jarak S'ban ke KL jaraknya sekentut je kata acik Cheni....

Pas tu... tak jugak sampai ke rumah... pi singgah makan isi tali perut lagi... Mkn kat Chop n Steak @ Kg Baru.....

Ni mknn kakak...
Mknn yg lain tak tangkap sbb biasa je
Fish n Chips, chic chop. bla..bla..
Gamba kakak... cam dlm horror movie je..
Tu... tgn Erin yg nyebok2
Amacam... takot tak?
Uwekkkk
Hmmm... skang aku dah mula buat keje baru... mcm budak baru masuk, start from `0' balik... tapi, aku ada ramai sahabat2 yg baik dan rela membantu...... TQVM.

Wednesday, January 13, 2010

Sedih sungguh....

Mcm mana tajuknya... begitulah ceritanya.... Demi kepentingan perkhidmatan (chewah!), aku akan memulakan tugasan baru di Unit Perkhidmatan... sedihhhhhh.... tambah sedih bila Ju.. Fizi..dan Zul telah menggenangkan air mata mereka... terpaksa rela melepaskan aku pergi... huhuhu... rupa2nya, korang sayang kat aku ekkk! Terima kasih byk2... love uols..

Apa2pun, aku menganggapnya sebagai positive challenge utk aku... chaiyok... chaiyok... bertambahlah skill aku.. hehehe... aku insan terpilih... chaiyok.. chaiyok... Memula didengarkan cerita ni, aku sungguh2 berat hati.... mcm mana la nak kasi tau staff kesayangan aku ni... tapi..... tu lah, aku insan terpilih la katakan... Aku suka dok Unit Latihan neh... lagi pon, aku ada utang yg tak selesai lagi...

Macam2 mana pon, aku riso gak nih... tugas baru aku ni, melibatkan perkhidmatan org... kalu buat salah, naya aku kena marah.... dah la aku ni jenis tak suka membaca.... ni kena lak baca pekeliling... bukan setakat baca lagi, kena master.... apa2 pun, aku tahu... Allah tak akan menguji kita melebihi dari kemampuan kita.... chaiyok... chaiyok....

Ni tempat aku la ni...Lepas renovation

Aku dok di lorong yang happening ni..
Ju ..... jgn sedeh2, we'll still in undr the same roof...
Aku pun sedih nak berpisah ngan Fizi...
Zul, tak sangka Zul pun frust...
Baru nak mesra ngan Bani (dok depan aku)
Nanti aku dok kat lorong ni
Tak semeriah tempat skg
yg ada Ju, Fizi, Zul, Jun...
Semoga Allah permudahkan segala urusanku... Amin...

Sunday, January 3, 2010

Apo kojo ehhh???

Ntah apo kojo ehhhh.... taun ni, nak poie nengok bungo api kek klcc la pulak....slalu eh, pi naik elevated hiway tu, sajo baya tol pulang balek sobab bawak anak2 nengok bungo api dari hiway. Sobona eh, maso kuar tu, tak pasti nak poie mano laie.... sampai naik hiway pon tak pasti laie... las-las... masuk kek klcc lak.... ayaks!

Adehhhhh.... sopoti yg den dh mmg jangkokan.... melaut umek manusio kek situ ahh..... poning lak kopalo den... belasah jo la.... sib baik den dah tuka baju dr baju kelawa ko t-set, kalu tak.... malu anak dan laki den... bawak bibik mano jalan2 nengok bungo api neh....siap pakai tudung instant neha...


ekau nengok la tu
ni bolum kol doblas laie
dah cam nengok konset rock hah!
dah tibo maso eh!
mako, kuar la bungo api bodontum-dontam
ponuh wana-wani...
(bkn wani unit dasar taw!)
mcm ayer tojun pun ado
cam ujan lak
mcm2 bangso lak tu
bkn 1 m'sia laie....
dah jadik 1 world
Stolah sudah, satu kojo laie nak memboloskan diri ke tempat parking klcc yg dikawal ketat... hanyo umat yg ado tiket parking jo yg buleh masuk....
Apo2 pun, selamat tahun baru den ucapkan....