Saturday, January 23, 2010

Selamat Pengantin Baru Ayie...

Awal tahun hari tu.... 1/1/10... ayie, sepupu den kawen... oooppppsss! Apehal lak sepupu... anak buah den... omak Ayie yg sepupu den.... ghumahnya kat Senawang, maka of kos la majlisnya di Senawang... Ni, namanya kawen xpress...pesal aku sebut kawen xpress lak? Sbbnya, hari Jumaat akad nikah... sebelah mlmnya, kenduri sbelah pompuan dan esoknya Sabtu, kenduri rumah Ayie (sbelah lelaki)... tak ke xpress namanya tuh... simple then Ahad boleh tegolek telentang brehat.

Geng purple ni sbelah Ayie
Omak n adik beradiknye
Maka, disebelah malamnya.... kami tak tido di Senawang sbbnya org ramai kannnn... So, kami balik Seri Menanti, kg sbelah arwah abah... jumpo Uwan dan M'Ngah (adik abah). Ada lagi sorang baby tinggal sini iaitu anak Nozi (cucu M'Ngah). Nozi nya tak de... dia jd nurse @ Kuching dan slalu berulang-alik ke KL sbb sambung blaja....

Ni la Uwan den... Umo eh dah 80++
Syian badan Uwan dah bongkok...
Tapi, langkahnya masih mencicit lajuuuu
Keesokannya... lepak2 @ luar rumah
Tuuu..... Anak Nozi
Then, bertolak ke Senawang balik sbb kenduri kawen Ayie.... Tahniah Ayie, Selamat Pengantin Baru, Semoga bahagia ke anak cucu (ayat standard)

Lihat la aku yg menyantap mknn pengantin
Kek coklat ini sungguuuuhhh sedapppppp
Mknn dr sorga...
Pelamin
Lepas rehat2 lepak-lepak.... (maklumlah, kenduri kawen skang ni tak yah nak berhempas pulas... semuanya beresssss...) maka, kamipun bergerak ke rumah yg lain..... Pi rumah K'Ngah Sikin @ S'ban. K'Ngah Sikin ni kakaknya si Nozi dan anaknya M'Ngah tadi... sepupu den belah abah la.... Saje nak melawat sbb anaknya yg baru lepas UPSR dpt 5A. Budak ni (Ika namanya) masa kecik2 mak aku jaga....

Tahniah Ika....
Sekarang ni ramai betul yg dpt 5A... ni adalah tough challenge buat kakak... mesti dia rasa pressure... Anak K'Ngah Anim pun dpt 5A.. dah pegi TKC... sorang lagi ke Alam Shah... Alhamdulillah, pandai2 semuanya...... mesti kakak risau, al maklumlah, tahun ni kena ambik UPSR... Tapi, ibu tanak pressure kakak... buatlah sehabis baik... keputusan UPSR/PMR bukanlah penentu kejayaan masa depan.... SPM mesti struggle... Ooopppss! Tapi, jgn nak ambik kesempatan lak!

Kitorang ni kan, klu singgah rumah semua sedara mara on d way balik kg, mau 4 hari 3 mlm tak kan abih... Klu jln beraya, lenguh kaki turun naik keta... Ni, baru singgah 2 buah rumah, dah sampai KL malam... padahal, jarak S'ban ke KL jaraknya sekentut je kata acik Cheni....

Pas tu... tak jugak sampai ke rumah... pi singgah makan isi tali perut lagi... Mkn kat Chop n Steak @ Kg Baru.....

Ni mknn kakak...
Mknn yg lain tak tangkap sbb biasa je
Fish n Chips, chic chop. bla..bla..
Gamba kakak... cam dlm horror movie je..
Tu... tgn Erin yg nyebok2
Amacam... takot tak?
Uwekkkk
Hmmm... skang aku dah mula buat keje baru... mcm budak baru masuk, start from `0' balik... tapi, aku ada ramai sahabat2 yg baik dan rela membantu...... TQVM.

4 comments:

Yanti Arshad said...

UPSR/PMR memang bukan penentu kejayaan masa depan, tapi penentu utk mendapatkan sekolah dan kelas yg terbaik utk sek menengah.

Bila dah masuk skolah yg terbaik, insyaAllah, keputusan exam yg lain akan turut terbaik hingga SPM justeru membawa kpd kejayaan masa depan.

Kherun said...

ya... agreed...

Yanti Arshad said...

anak aku dapat MRSM, Alor Gajah! :-D

Yanti Arshad said...

i tagged you in my blog.

bila nak hupdet blog nie? hehehe