Friday, February 26, 2010

Avillion Admiral Cove

19 to 21 Feb, ada kursus kat PD Avillion Admiral Cove... Kursus Panel Penggubal PTK... maka, beramai-ramai la kami semua memajukan bisnes toke hotel ni... hahahaha... bukan kami, MQA. Tempatnya best... bilik besar dan bersih.... cuma klu nak ke pantai, kena jln skett..Apa yg penting klu dok hotel adalah bilik hotel tak kusam..... Kakak tanak pegi sbb dia pegi skolah hari Sabtu..... Yg aku, beria-ia tanya... betul tanak ikot? Betul? Betul?

Nice!
Bole tido kat sofa yg luas ni
Ni bukan sofa bed
Pool yg luas
Sabrina's
Uihhh.. mahalnya....
Mlm baru start kursus
Peserta kursus yg ceria....
Caiyok!
En. Adzman Talib dr Lemb. Peperiksaan
Tak boring dgr ceramah dia
Gediknya yg 4 org tuh
Ada mcm2 aktiviti bole buat kat sini... bebudak ni sonok bg ikan mkn... Klu nk bg ikan mkn kena pakai life jacket dan ditemani oleh staf hotel... Katanya, tempat ni dlm.... 5 kaki lebih... klu jatuhhhhhhh... naya.. Pas tu ingat nak masuk melawat dlm kapal mewah (bayo le)... tapi, staf yg jaga pi lunch lak.... Katanya, pemilik kapal tu si Tan Sri Mustapha Kamal founder Emkay tuh...

baru lepas fish feeding
pakai life jaket bukannya naik bot
Ahad tu check out, pi ronda2 PD. PD la ni, jauh lebih bersih dari dulu.... Klu dulu, airnya keruh, skang ni tak lagi..... pantai pun bersih...

Sempat lagi abg dan Dania singgah kat Museum Tentera neh... aku tak larat la nk jln2 lg... hari panas terik sungguh. Erin pun tak nak turun.... kami tido lam keta.... penat.

Minggu ni, depa p PD lagi.... Bengkel Perancangan Strategik....kali ni kat Corus Paradise. Boss suruh aku pegi, tp aku ada kenduri kawen daaaa.... anak Pak Chek kawin...

Tuesday, February 16, 2010

Rimba Jimbara

Rimba Jimbara? Kat mana ekkk.... kat blakang zoo.... sape punya? Mula2 dulu aku ingat kumpulan rock jimbara zaman dulu2 tu punya... tapi ntah la... kot2 ada bau2 bacang ke dgn tuan punya tanah, wallahualam.... Ni, kali kedua aku dok kat chalet ni.... Kalu korang rasa cam nak bersantai2 ngan famili, nak lepak2 .. bole la dtg sini... Kali pertama dulu, masa Pak Itam aku dr Melaka dtg overnite kat sini... buat malu jek, sbb aku yg dah lebih sepuloh tahun dok kat rumah la ni pon tak taw kewujudan tempat neh....

Keseluruhan area ni, mmg ada tuan tanah... bukan k'jaan negeri nyer... So, depa2 ni, byk develop chalet kecik2 n comei2 utk disewa...Sewa chalet teramatla murahhhhh... Cam aku ni ha, bayo sewa RM30 hengget jek.... dok dr pagi sampai petang... Ingat nak balik dlm kol 2 pm, tp budak2 ni tanak naik... so... extend la masa nampaknya.... Kalu nak overnite, rasanya RM60 kott...Chalet dia, simple aje....ada tilam dan bantal... Aku siap bawak cadar dan sarung bantal dr rumah sbb geli la nak pakai bekas2 org....Tapi, aku tak pasti la tempat aku duduk ni namanya chalet apa....

Kat sini, korang nak BBQ pun buleh... aku tak la sbb tak de bw peralatan apa2, bawak bekal jek... Bekalan letrik, di provide sebelah malam je.... Tapi, kalu korang bw lauk mentah dan nak suruh dorang masakkan pon boley.... dapur pun ada disediakan..... Siang hari, punyalah panas beratapkan zink... fuhhhh! Mcm bersauna.... tapi, bukannya dok lepak dlm chalet sgt ponnn... Omak den jo yg merehatkan matanya.....

Satu blok tu ada 2 chalet
Cam semi d laaaa....

OK la... dgn harganya...

Dekat sebelah chalet yg kitorang dok ni, ada kolam kecik..... ni bukannya dr air sungai tp purely air dr bukit... mineral water... kata tuan tanah, bole diminum terusssssss..... tapi, tak la sanggup edennn....



Ada kemudahan asas...
toilet dan tempat mandi




Flora @ surroundings








ni... nak bina chalet lagi
2 storey youuuu




owh... sonoknyeeee




nak rasa mandi sungai lak




jiran sebelah buat BBQ








Tgh feeling ker?




Ha... ni mandi kat kolam lagi satu
Besar kolam neh....air mineral jugak


Main bola tampar


Tu... chalet yg kitorang dok dulu
ala-ala banglo gitteww
Dr situ, bole terus terjun tiruk

Akhirnya.... balik jugak ke rumah....singgah beli air jambu batu... singgah lagi beli cendol.... singgah lagi beli McFlurry... chocotops....dahagaaaaa.... panasssss....