Tuesday, April 13, 2010

Bertunang......

Hari Sabtu, 10 April 2010.... sepupu aku tunang, 2 orang sekali... yg adik (Farah) bertunang di siang hari dan abgnya (Azwan) betunang di mlm hari.... Omak den dah selamat poie dulu ke rumah Mak Su yakni (hehehe) yakni omak Azwan / Farah dan Pak Pen. Omak poie Khamis mlm lagi.... maka akupun cuti la hari Jumaat utk jaga anak2 terchentaaaaa.....

Majlisnya hari Sabtu... kekanda phojaan hatiku tak dpt dtg (siang) sobab eh kono ngadap che'gunya di S.Alam.... makanya, aku ajer drive keta dr rumah lepas kakak balik dr skolah... hmmm... Sabtu pun skolah... ada tusen.... nak pekso la katokannnn.... Korang pun, tau aje la... klu namanya aku yg drive tu, pastinya ada sesuatu peristiwa mengong yg akan terjadi....

Dgn kondifennya aku drive.... Dania, spt biasa akan duduk di sebelah driver... kakak n erin dok blakang... titon... Korang, aku ni dah bertaun-taun .... beratus2 kali dah ke Balakong tu (lokasi kejadian).... bukannya aku tak hapal jlnnya.... tapi, sosek gak! Hampesssss..... Dr MRR2 tu, aku terlajak simpang, lalu terus la terlajak sampai nak ke tol PLUS Sg Besi nuunnn.... Aku nampak sign board simpang ke Mines, belok kiri.... masuk roundabout dan sign board seterusnya tah hilang ke mana.... ni la masalahnya kat M'sia ni... s.boardnya suker2 letak half way jek! Hahahaah.... s.bod gak yg salah....

Aku pusing round about tu... tah masuk simpang mana tah... terus kuar ke highway nak ke KL la pulok! Ngeeeee.... mano aku poie ni??? Nampak s.bod ke Mines... masuk simpang tu dan spt yg ku jangkakan, s.bodnya sampai d situ aja.... ke... aku yg tak nampak? Pusing lg kat r.about tu.... tah mana2 tah... jln sana sini, masuk lg ke r.bout equestrian tuh.... hishhhh! Si Dania ni dah cemas semacam jek... Dania : ibu... ibu... brapa kali kite nk pusing kat sini? Dah 3 x dah nih....

Aku: Diammmmmm.....
Dania : Ibu! Kite sesat eh? nape ibu tak guna hp ibu?

Hah! Aku ada GPS, nape tak guna? Terlupa la pulakkkk..... Maka GPS ni pun membantu aku dgn jayanya.... seb baek bateri HP full.... Rupa2nya, aku dah terlajak ke depan dlm 5km.... pusing la balik... Hmmm, tu la.... membuto jo dlm keto... padan muka... Akhirnya sampai jua ke Balakong dan Dania pun menarik nafas lega....hehehhe....

Sampai2.... ramai suku sakat kecoh bertanya, pesal lambat sangaaaaaatttttttt? Org jauh ni...... Hahahahah.... tunggu kakak balik skolah.... makan... solat Zuhur..... tu yg lambat tu.... cover....

Along.. omak.. angah... m'ngah



Cik Farah yg sedia menanti..


Kek tunang berbentuk hati


Antara hantaran yg disediakan





Zaman skang ni, tunang pun berpelamin


Fresh flowers penyeri pelamin


Tn Hj Abd. Halim a.k.a. bang long yg jadi jurucakap


Cincin utk Cik Farah....


ngan omak masing2


haaaaa... ni Azwan
Dia punya turn sebelah mlm
Senang citer.... buat 2 majlis dlm sehari

Bersama hantaran dr pihak lelaki

Masa ni la jugak masanya suku sakat berkumpul ramai2.... masa ni jugakla nak beramah mesra, nak merancang2.... cadangnya bulan July nnt nak buat family day... kertas cadangan pun dah disiapkan. Hasratnya nak mengumpulkan sumer suku sakat arwah Siti dan Sudin (Al-Fatihah). 9 org jumlah keturunannya..... yg berbaki cuma 6... the rest dah mengadp penciptaNya....




Look at our family tree
Hehehehe.... aku di mana?
AC di sini....


Memula, Bang Pudin selaku s/usaha dilantik utk bg briefing


Tapi.... tak jadi....nervous la pulak
Hahahaha... klako la....
Akhirnya, bang long take chair...
`come2... take chair'... oooppss..


meriah.... hadirin dan hadirat
ske... ske...


concentrate!




Apo kono lak neh?


Payah nak jumpa yg `kurang sehat' dlm famili den nih....


Ni...hantaran yg nak dihantar mlm kang





Dannnn.... Bang long lg jd org terpilih utk jd jurucakap.... glamer...hahaha... memula jd jurucakap utk majlis Farah... pas tu jurucakap utk famili day... la ni utk majlis Azwan plak.... Ye la, luas pengalaman bang long ni... cikgu... imam...


hantaran warna ijo


mcm kawen pulok dowww


La ni, sarung cincin tak dlm bilik lagi... kena kuar ngadap2 & tayang2 kat org. Cam Farah td, siap bergambar @ pelamin lagi ... kalau zaman aku dulu, siap ko... kena hobin kek pak sedagho!

Maka... kuar la Cik Nini
bakal menantu Mak Su

Acara kemuncak...


Berpeluh sbb jd perhatian umum....
Berdebar2 lagi.... huhu


Hi Pak Pen....
Pandai Pak Pen isi minyak


My gegel...

Oh ye... lupe nak stori... kenduri mlm tu, kekasih den dh tibo... dh abih sesi `sehari bersama en. supervisor'.... maka, tak la sesat baghat.... Klu tak payah juga, dah la tak taw ghumah eh kek Langat bolah mano.... nak peteng jalan lagi... kok kono tinggal sobab tak terfolo ahli rombongan, kono la guna gps caghik jalan balik ghumah sondiri jooo....

2 comments:

Yanti Arshad said...

aku nak tanya satu benda...

'hobin' tu apa? ari tu aku tengok final Piala FA Negeri 9 vs Kedah, ada banner tulis Hoben.

aku terpinga2... apa benda Hoben tu?

Kherun said...

ontahhhh.... lbh kurang balun laa... hentam pun leh gak.... belasah pun ye gak... hahahaha...